Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Status studenta, placení pojistného

Od: student22 odpovědí: 1 změna:

ahoj všem, chtěl bych se zeptat na jednu věc, která je možná jasná, ale já v ní jasno nemám, protože jsem se dočetl protichůdné informace. Jak je to prosím s placením zdravotního pojištění, případně výhod plynoucích ze statutu studenta ve věku 26 let?

Vím, že studentské výhody platí do 26 let, nevím však, zda včetně, tedy do posledního dne, než mi bude 27 let, nebo jenom do data, kdy budu mít ty 26. narozeniny.

Situace: Studiji obor na VŠ a narozeniny mám v březnu, to mi bude 26 let(příští rok). Letní semestr končí 31.8.

Budu mít tedy statut studenta po celou dobu, a tedy i placené pojištění, nebo se musím v tom březnu, kdy mi bude 26 let, už o něco starat sám a výhody mít nebudu? Bude se jednat o poslední rok na VŠ, kdy bych měl zároveň i končit.

Děkuji za upřesnění.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

0x

Dovršením věku 26 roků ztrácíte "status studenta".

zakonyprolidi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]