Nejste přihlášen/a.
Díky, že jsi tohle rozklikla. Byla bych ráda kdybyste mi někdo poradil s tím jak by mě učení ohlo více bavit. V poslední době je to horší než jindy, ne těžší látkou nebo tak, ale tím že mě to ani trochu nebaví, a když mě to nebaví tak to můžu číst/učit se postup pořád dokola a stejně nevím vůbec nic. Tohle mě na tom taky štve- učím se dlouho a stejně nic nevím, když mě ten předmět nezajímá ani se na to nesoustředím, a jak se říká, že když vnímáte ve škole mluvení učitelky o učivu už si to pamatujete, ale mě nebaví ani jí vnímat.
Předem moc děkuji za všechny odpovědi a za vaše rady jak na to...
Všichni jsme někdy zažili tenhle pocit. Ale pak zvítězilo, že musím mít známky, nebo pak maturitu či zkoušku na VŠ, tak prostě musím. Musím zapnout.Nikdo se to za mne nenaučí. Asi si to chce rozvrhnout , aby Tě neubíjel chaos. Stanovit si zhruba , kdy a kolik času na každý předmět, nebo aspoň dodržet pořadí. A umět se učit. Umět najít podstatné. Umět dělat logický zápis. To se člověk učí, trénuje.. Jakmile do sebe valíš fakta a neuvědomuješ si souvislosti, hůř se učivo zapamatuje a uchová. Některé předměty jsem si pro zapamatování kreslila /zeměpis, později anatomii/, jindy jsem učebnici zhuntovala svítivým rozlišovačem /děják, literaturu/ a nebo jsem to vysvětlovala kamarádce, tak jsem se asi naučila nejvíc.. Jestliže jsi na základce, tak se musíš prokousat všemi předměty.Nedá se nic dělat, než se přimět. Pak si vybereš SŠ a už tam / podle oboru/ nemusí být ony nezáživné předměty. A na VŠ ještě spíš. To už se učíš hlavně to svoje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.