Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na Příjmacích zkouškách přednést zpaměti nějaký pětiminutový prozaický text. Hledala jsem všechno možný, ale stále nemůžu najít nic vhodného. Mohli by jste mi prosím poradit? Mělo by to být něco spíše pro děti a úplně nejlépe něco trošku modernějšího, ale není to podmínkou. Děkuji moc za jakoukoliv pomoc.
Dobrý den, zkuste si vybrat nějakou knížku od pana Svěráka. Píše i pro děti a jeho texty jsou v hezké češtině, vtipné a tak se mohou i dobře pamatovat. Zdravím!
doplněno 19.04.16 18:25:viga - tak, co jste si vybrala Vy? Ještě jsou naše rady pro Vás zajímavé nebo už máte vybráno?
Nejspíš nějakou povídku s přímou řečí. Třeba od Oty Pavla. Z knížky Jak jsem potkal ryby? A v knížce Výstup na Eiger jsou takový sportovní povídky, co mají emoce, plno otazníků, povelů, že to může být dobré na přednes . A taky se dá u mnohých říct jen část a bude to mít hlavu a patu.. Nebo nějakou povídku Karla Čapka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.