Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písemná práce z AJ - lze si vybrat téma?

Od: lucc* odpovědí: 2 změna:

Ahoj! V květnu mi začíná maturita a asi jako většina studentů, jsem si vybrala jako volitelný předmět angličtinu. Akorát jsem nikde nezjistila, jak probíhá sloh. Budu mít na výběr z několika témat, jako u slohu v češtině? Nebo bude proste jedno stejné pro všechny? Nerada bych schytala nějaký formální dopis, dopis kamarádovi je sázka na jistotu :D stejně jako pro mě v češtině ÚVAHA. Předem děkuji za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

diana*
hodnocení

1x

Ahoj nemáš se čeho bát, ale vybrat si nemůžeš téma je pro všechny. Já jsem měla charakteristika kamaráda to bylo v pohodě, hlavně dodržet to téma. :) A formální dopis je dobrej půlku bodů máš už jen zato že budeš frázovat. Dear Sir or Madam. I look forward to hearing from you Yours faithfully a pokud víš jméno Yours sincirely a je to v kapse ;)

hodnocení

1x

Ahoj, souhlasím, pokud se tedy něco nezměnilo, tak u cizích jazyků je to tak, že máš téma přímo dané. Nemůžeš si jej tedy volit Ty sama. Musíš se přizpůsobit a podřídit zadání, i když to bude něco, v čem zrovna neexceluješ. Pokud se nemýlím, z jazyka píšeš slohy vlastně dva, jeden kratší a jeden delší. Jak už je zmíno, zkus se hlavně držet osnovy zadání, a používat ustájená spojení, fráze, za to máš také docela dost bodů. Neměla bys nic ze zadání vynechat, přestože to nebudeš mít gramaticky úplně správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]