Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehké studium

Od: natalie* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Chtěla bych se zeptat, jaká škola je nejlehčí pro studium a poté i pro dobrou práci?

Vím, že je na mě na jakou školu jít, rozmýšlím nad hotelnictvím a hrozně mě by to bavilo.

Děkuji vám :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

6x

Nejlehčí škola je ta, která tě baví. Bez učení ti leze látka sama do hlavy a ještě se tam každý den těšíš.

hk
hodnocení

1x

Hotelnictví zas nějak dobrou práci mimo prahu nenabízí. Umíte dobře jazyky? Pokud nic neumíte, jděte na ekonemoku.

hodnocení

1x

Ahoj, jaká škola je či není lehká, to je velmi individuální.

Někomu se nějaká škola může zdát lehká, protože se na ni dostatečně připravuje - je na přípravu zvyklý, proto mu učení jde snadno. Jinému na stejném oboru přijde daný obor příliš obtížný a nedokončí ho.

Počítej s tím, že na každé škole budeš muset nějaké znalosti mít, abys dostala alespoň ty čtyřky. Na druhou stranu, je to myslím škoda, protože mít školu a mít samé čtyřky...no, každý svého štěstí pánem, že.

Také je otázka dané úrovni a "zvuku" školy. Máš třeba dvě ekonomické nebo tedy hotelové školy, ale jedna má pověst, že ji udělá opravdu prakticky každý, učitelé jsou na ní mírní, ale studenti toho pak mnoho neumějí. Pak máš druhou školu se stejným oborem, kde je studium náročnější, ale taky toho budeš umět více, pokud se tedy budeš snažit.

Pak záleží na zaměstnavateli. Někomu půjde jenom o maturitu, nebo vš, tak tam uspěješ v obou případech. Jiný se může rozhodovat i podle dosažených známek a právě zvuku školy. Nebo potom zjistí, že ve skutečnosti toho moc neumíš, takže upřednostní něco jiného.

Rozhodni se, jaké předměty Tě baví, co bys v budoucnu chtěla dělat. Nevybírej školu podle toho, že se Ti zdá lehká, pokud nejsi typ na učení, raději se jdi vyučit, tam spíše seženeš práci a dost možná Tě to bude i více bavit. Případně si můžeš dodělat pak nástavbu.

Hotelnictví je fajn, ale tam jsou důležité hodně jazyky. Zvaž, zda Ti jazyky alespoň průměrně jdou, pokud máš problém a prolézáš se čtyřkami, tak to asi nebude úplně to pravé.

natalie*
hodnocení

Jazyky mi jdou právě hodně dobře a hotelnictví by mě bavilo. V budoucnu chci být recepční, jen jsem se často setkávala s tím, že lidi říkali, že na to ani školu nepotřebuju, že bych měla jít jinam. Chci maturitu a nejlépe bych chtěla jít na ekonomiku, abych pak měla nějaké ty zkušenosti i z toho. Zřejmě půjdu na to hotelnictví

balzerka

Na hotelnictví je ekonomika a účetnictví a jazyky to hlavní..

doplněno 14.04.16 23:57:

A jednotlivé hotelovky se od sebe liší. Někde je víc ekonomiky, jinde navíc cestovní ruch, někde mají techniku přípravy pokrmů a nauku o výživě. Počítejte, že k praxi patří obsluha - práce servírky.. Prostě porovnejte studijní plány, co by Vám víc sedlo. Najděte si jich několik a navštivte je. Ptejte se i na zahraniční praxi. Ale asi zvolíte podle bydliště..

klarav
hodnocení

0x

Nejde o to, jestli je škola lehká nebo není, měl by to být obor, který tě bude zajímat a bavit. Pokud chceš vydělávat dobré peníze v hotelnictví, bude tě ta práce bavit a naplňovat, tak na tento obor jdi. Ale opravdu je k hotelnictví zvládat jazyky a to minimálně dva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]