Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úloha z cermatu

Od: hauu* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
nemohu přijít na tuto úlohu ( v příloze) a nechci se chvástat sem nejlepší matematik ve třídě.

Úloha z cermatu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

2x

17.1:

3body ... 5 lidi

0b ... 5 lidi

prumer = (5.5 + 10.4 + 5.3 + 5.0) : 25 = 80/25 = 3,2 bodu

17.2:

x ... pocet lidi, kteri ziskali 3 body (stejny pocet ziskal i 0bodu)

(5.5 + 10.4 + x.3 + x.0) : (5+10+x+x) = 2

x = 35

Celkem se zucastnilo 5+10+x+x = 85 soutezicich

doplněno 13.04.16 16:46:

Když jsem začal ťukat odpověď, tak tady Kartagincova ještě nebyla.

radarbrdy*
hodnocení

2x

Úloha není jednoduchá, protože se v praxi takové příklady nevyskytují. Jde spíše o syntetickou úlohu na testování IQ. Je třeba brát v podtaz i obrázek! Bez obrázku řešení nenajdete!

Nicméně, řešení /1/ mě vyšlo 3.2 a řešení /2/ mě vyšlo 85.

Jak na to? Průměr bodů se vypočte dle rovnice:

1/ S=(1/N)*(n5*5+n4*4+n3*3+0*2+0*1+n1*0)

kde S je průměr, a N je součet všech lidí, N=n5+n4+n3+n1

kde:

n5=5, trik odečteno z obrázku

n4=10, trik odečteno z obrázku

n3=x

n2=0, trik odečteno z obrázku

n1=0, trik odečteno z obrázku

n0=x

v první části jde o to, dosadit do rovnice n3=5, a n0=5 a dopočítat S (průměr)

v druhé úloze jde o to, dosadit do rovnice n3=x, a n0=x a dopočítat x () a posléze N

Pokud má člověk na to čas, tak je to OK. Jinak je to úloha o ničem bez návaznosti na praxi.

ctenar*

je to úloha o ničem bez návaznosti na praxi
Naopak. Tento typ úloh se v praxi vyskytuje velice často - od základních kupeckých počtů někoho, kdo pěstuje brambory, až po inženýrské výpočty.

hodnocení

0x

Vážně je to tak těžké? Prvních panáct získalo celkem 5*5+10*4 =?bodu?

zbytek z získal 3*z/2 bodů (proč?)

A jak se počítá prům,ěr? (Zadavatel má pravděpodobně na mysli aritmetický průměr.)

Co je na tom k nepohnutí? Leda byste si nebyl jist, zda někdo nezískal dva body nebo jeden bod, ale to není otázka matematiky.

anonym0
hodnocení

0x

Pulka zadani je slovne a druha pulka informaci je v obrazku. Nektere informace jsou duplicitni. Co nechapu je, proc to tak nekdo zadava.

ctenar*
hodnocení

0x

Pro jakou je to třídu? Protože je to opravdu nějaké lehké.

hauu*
hodnocení

Je to na přijímačky pro SŠ.

ctenar*

Tak to bych se asi měl stydět, protože jsem to musel 2x přepočítat, jelikož mi vycházely krávoviny. *hi*

Ještě že mi vycházely úplně jasné nesmysly. Jinak bych sem poslal špatné řešení. *bzum* *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]