Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netušim co s tím

Od: bugzy* odpovědí: 4 změna:

Mohl by mi někdo poradit jak se z tohohle : 24x + 41y = 7

stalo tohle : y = 17- 7x ?

-3

Předem díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

nemáš to špateně? Zadání nebo výsledek?

pavelj
hodnocení

1x

To je prece jasne, zadnou upravou nedostanes druhou rovnici. Urcite jsi spatne opsal(a). PJ

hodnocení

0x

To vypadá na to, že jde o systém rovnic a ten výsledek plyne z obou, zatím co ty jsi na druhou rovnici zanevřel. Jaké je kompletní zadání?

Na okraj, patrně jsi měl na mysli y = (17- 7x)/(-3), krásně sis to narychtoval a editor ti to rozhodil; v tomhle nefunguje. Zkusím to taky, schválne, co to dá:

prostý pokus by dal

y =17- 7x

-3

před mínus jsem dal mezery, které to určitě sežere, protože tvrdá mezera tady nefunguje, Zkusím místo mezer dát tečky, které by to měly udržet, ale zase tam vadí:

y =17- 7x

... -3

doplněno 10.04.16 19:05:

I když možná kecám, to bylo hádáni z křišťálové koul. Ale jinak viz ostatní.

ctenar*
hodnocení

0x

Tou jsou 2 úplně jiné přímky s různými grafy.

Ta první je klesající - zhruba: y = -(1/2)x + 1/6 [ přesně y = -(24/41)x + (7/41) ]

Ta druhá je rostoucí - zhruba: y = 2x - 6 [ přesně y = (7/3)x - (17/3) ]

Všimni si odlišných znamének před "x" v těch mých rovnicích.

Rychlým výpočtem mi vychází, že se protínají v bodě [2; -1].

Zřejmě to tedy bude školní příklad na soustavu 2 rovnic o 2 neznámých, jak předpovídá výše @kartaginec.

Jinak chci také zkusit Kartágincův formátovací test:

17 -7x

y = ---------

-3

Ani za pomoci CODE (čtvrtá ikonka zleva) to nevypadá hezky. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]