Nejste přihlášen/a.
Já ho vypočítal! . Ale trvalo mi to včetně zkoušky tak půl hodiny
. A to jsem chodil do školy 18 let a pak ještě 3 roky po škole ...
Kecal jsem, až teď. Přehlédl jsem to - před (x-4). Ale vyšla i zkouška.
... ze vztahu: ( x - 3 ) . ( 1 - 2x ) = ( 4 - x ) . ( 2x - 5 ) ... jsem přišel ke stejnému výsledku.
ivona,
... neděláte si legraci?
Pokud si ještě matně vzpomínám, tak kdysi dávno nám vtloukali do hlavy ( ... a toto by samozřejmě mělo platit i nyní ), že ... je-li před závorkou mínus, pak se znaménka všech členů v závorce mění v opačná.
Takže, pokud jste tu rovnici správně opsala, tak v uvedeném zlomku je "mínusový" pouze čitatel - v podobě { - ( x - 4 ) }, ... takže po jednoduché úpravě bude čitatel toho zlomku ... jaký? ... no přece: ( 4 - x ) ... ... ufff
( ... nebo, že bych se mýlil?
)
No a jinak obyčejné rovnice jsou přece Vaše "parketa", ... takže výsledku dosáhnete lehce ... "levou zadní", ... nebo ne?
... přeji příjemné matematické odpoledne.
V jiném příspěvku "repak" naznačil obavu že tihleti by nás měli jednou živit. A to si to školství vzali pod křídla zelení (Liška). V tom případě se připojuji k heslu "Věšte zelené pokuď jsou nějaké stromy".
Ovšem pokud chce příklad vypočítat žákyně mateřské školy tak se omlouvám za svoje připomínky.
Závěrem jediná rada. Nezapomenout na definiční obor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.