Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu se dostat na průmyslovku?

Od: alexej* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jsem žák 8. třídy a mám jednu otázku jestli mám šanci se dostat na stavební průmyslovku s celkovým průměrem 2-3? Děkuji za odpověď toto pololetí jsem měl dvojky a jednu trojku.. Toto bude horší.. Ale pouze 2-3 trojky ..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahoj Alexeji, předně by ses měl informovat na té škole, o kterou máš zájem, pokud máš zájem o více škol se stejným zaměřením (oborem), zjisti si buď osobní návštěvou (využij mimo jiné dny otevřených dveří) nebo jistě i z internetových stránek školy potřebné informace - hledej v podkladech přijímacího řízení. Každá škola může posuzovat něco jiného, jedna třeba posuzuje vysvědčení (průměr) jako celek, jiná dá vyšší váhu některým předmětům, zajímej se také o další podmínky, například přijímací zkoušky a další bodová hodnocení.

alexej*
hodnocení

No konkrétněji myslím Stavební průmyslovku v Zábřehu se zaměřěním stavebnictví.

ctenar*

Absolutní čísla přijímaných nevypadají moc dobře, ale bližší pohled (tab. dole) ukazuje, že spousta přijatých nenastoupí. Šanci tedy rozhodně máš, protože zhruba všichni, kteří mají zájem tam studovat, se tam dostanou.

Škola má hezké internetové stránky. Určitě si je přečti ( přijímací řízení, studijní program, výroční zprávy).

Můžu se dostat na průmyslovku?

ctenar*
hodnocení

1x

Tvůj průměr je někde kolem 2,1-2,3. Za to moc bodů u přijímaček nedostaneš (asi 15 z maxima 90 bodů za 1,00). Prospěch tvoří půlku bodů u přijímaček na tvé škole. Zkus to ještě zlepšit (počítají se obě vysv. z 8.tř. a pololetí 9.tř).

Také je důležité, z čeho ty trojky máš. Jestli z chemie a biologie, tak to není pro úspěšné studium na stavebce problém, ale jestli třeba z matematiky ...

doplněno 04.04.16 22:22:

Také já být tebou, tak bych pravidelně celý rok (třeba 1x týdně) sledoval jejich web, co je tam nového. Šel bych na všechny jejich Dny otevřených dveří, jestli bydlíš blízko (při více návštěvách lépe vstřebáš, co se vám tam snaží říct) a jestli nebudete dělat ty cvičné Scio testy už ve škole, tak jít na ten test na stavebce, ať víš, co tě čeká, můžeš se na to připravit a získat co nejvíce bodů u přijímací zkoušky.

alexej*
hodnocení

No matematika+fyzika nejspíš..

tomaslad*
hodnocení

1x

Dostaneš se tam skoro jistě, žádné strachy... Trochu vytáhni matematiku a bude to úplně ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]