Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se setkáme s mimozemšťany

Od: mydalenka odpovědí: 16 změna:
Chtěla bych se zeptat jak správně počítat Drakeovu rovnici: N=Rx☆Fp☆Ne☆Fl☆Fi☆Fe☆L
(Použila jsem hvězdičku☆ místo matematické operace)
Zjistila jsem si tohle:
N-počet inteligentních civilizací v naší galaxii, které dokáží vysílat radiové signály
Rx-přírůstek hvězd v galaxii (za rok)=6-40
Fp-poměr hvězd s planetami=0,1-0,5
Ne-průměrná hodnota počtu planet=0,5-2,5
Fl-poměr planet vhodných pro život=0,01-1
Fi-poměr inteligentních civilizací=10-7-1 (To 1. je 10 na -sedmou- nevim jak to napsat na tabletu)
Fe-poměr rádiových civilizací=0,01-0,1
L-délka existence civilizace=100-1 000 000 000
Tak co? Víte co doplnit místo☆?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Už tu dávno jsou.

doplněno 04.04.16 12:18:

Kdysi jsem četl jednu takovou teorii, ve které je poukazováno na to, že mnoho vládců a význačných osobností, tisíce let zpátky, je vyobrazováno s kočkou. Proč asi?

Kdy se setkáme s mimozemšťany
pt®

"ladine", možná to někdo viděl tak, že dříve byli hodně vyobrazováni panovníci s kočkou, tak do ní vtipně namaloval "mimozemšťana"...:)

pt®

"ladine", *palec*...:-D *hej* *vtip*...musela jsem se smát...

fiser22*
hodnocení

1x

jak správně spočítat vám neřekne nikdo, protože na tuhle rovnici žádná odpověď není .) jinak, místo vašich hvězdiček je znaménko * - krát

hodnocení

1x
Matematicky Vám neporadím..
Prakticky ale vzato..Proč máte dojem, že by se nějaká skutečně vyspělá civilizace s námi CHTĚLA setkat? Myslím, že k tomu nemá jediný rozumný důvod.
ctenar*

My taky zkoumáme cvrčky nebo mořské řasy, i když jsou mnohem primitivnější než my. Ale zjistili jsme, že jsou stejně živí jako my a tak je zkoumáme a doufáme, že se něco dozvíme o životě jako takovém a tedy i o nás samých.

Teď si představte, kdybychom našli žížaly na Plutu. Už by tam letěla raketa jich pár vydloubnout z pluta a zkoumat.

honzmalatny*
hodnocení

1x

Někdy mám pocit,že jsme se již setkali. Pravidelně tohle cítím na poradách se svým nadřízeným. :) :) :)

ctenar*
hodnocení

0x

Za tvojeho života sem mimozemšťani pravděpodobně nepřiletí (lidstvo už se shodlo, že se nikdy k žádné jiné hvězdě nikdy nedostane a proto ani nevydá, protože na to prostě nemá inteligenci a dostatek času - viz video).

UFOni jsou v lepším případě 100 světelných let daleko , v horším případě 500-1000 let. Lidstvo začalo používat pravidelné výkonnové radiové vysílání před zhruba 80-100 roky. Řekněme, že to ET několik let monitorují, aby zjistili, jestli je vysílání pravidelné a záměrné a snaží se ho dekodovat, aby zjistili, jestli má smysl se sem vydat. Pak počítej nějakou dobu na přípravu let, vlastní let (i kdyby rychlostí světla) a zjištíš, že v dalších 50 letech (zbývající doba tvého života) se sem asi nestihnout dostat.

fiser22*

S tím že se lidstvo nikdy k žádné hvězdě nedostane bych nesouhlasil, co je dneska nemožné, může být za pár desetiletí nemožné... Navíc si trošku odporujete - my se nikam nedostaneme, ale ostatní k nám ano - proč by to mělo být tak jednocestné?

Ono je tu možná i další varianta - vědí o nás, ale cíleně nezasahují do přirozeného vývoje... potažmo další, už tu dávno byli - egyptští, indičtí, a další božstvo

ctenar*

co je dneska nemožné, může být za pár desetiletí nemožné...
Vy jste to video (3:50 - 6:10) neposlouchal, že ne?

pt®
hodnocení

0x

jdete s křížkem po funuse, jeden už s nima počítal do vlády, takže kontakty už zřejmě jsou...:-D

mydalenka
hodnocení

Děkuju za odpovědi! A pokud vás to zajímá, naházela jsem do kalkulačky všechny tyhle věci vyšlo mi, že je v této galaxii neuvěřitelných 10 civilizací! (Samozřejmě myslím, jak jsem psala, počet civilizací schopných radiové komunikace. Nejedná se lítání vesmírem, ale "pouze" o radiovou komunikaci)

ctenar*

Blahopřeji! Vědci se v odhadu liší o 19.řádů, ale tobě to vyšlo přesně. *palec* *smich*

ctenar*

To, že existují, ještě neznamená, že s nimi budeme moci komunikovat. Jestli jsou 20 tisíc světelných let daleko, tak je možné, že v době, kdy k nim nebo k nám dorazí zpráva, už jeden z nás nebude existovat. Nehledě na to, že čekat na odpověď 2x20 000 let je trošku vopruz. ;) Lidstvo neví věci, které dělalo před 2 000 lety, takže šance, že si budeme 40 tisíc let pamatovat, že máme několik tisíc let monitorovat radiový signál od určité hvězdy pro možnou odpověď ...

pt®

Nevím, zda je výpočet přesný, ale jistě to bude velké číslo. Já bych tady napsala něco, co jsem četla v Bibli, ale raději ne, aby byl klid...

joudic*
07.04.16 00:01
hodnocení

0x
Kdy se setkáme s mimozemšťany #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]