Nejste přihlášen/a.
Chodím do třetího ročníku na gympl a už mě prostě štve ta matika/fyzika/chemie. Ať se tyhle předměty učím sebevíc, stejně z nich mám přinejlepším trojky, obyčejně čtyřky a to se třeba matiku učím celý odpoledne a celý večer. Připadám si prostě úplně "vymaštěnej" a to se ještě všichni kolem tváří, jak mají dobré známky. Proto se ptám: má vůbec cenu se učit, když stejně dostanu blbou známku? :/
Tak pokud nechcete dostat petku+celit dalsim nasledkum z toho vyplyvajicich, tak se asi stejne budete muset ucit. Nebo mate lepsi napad?
No jako nerad to říkám, ale většinou do tý písemky píšu věci, co si pamatuju z hodiny a ne co jsem se učil doma a to mi tu známku zajistí.
Ano, o počítání příkladů to je. Sám jsem před padesáti lety chodil na gympl a měli jsme za týden psát velkou písemku na stechiometrické výpočty. Věděl jsem kulový a učit se teorii mi přišlo neúčelné. Tak abych nedopadl ze třídy nejhůř, tak jsem si vzal vždycky doma večer řešené příklady z chemie a procházel jsem si ta řešení a u každého kroku přemýšlel, proč to právě tak udělali. Tak jsem prostudoval desítky ŘEŠENÝCH příkladů. No a pak se psala písemka a já použil postup pochopený z řešených příkladů. Bylo ve třídě jen sedm lepších známek jak pětka a to šest čverek a jednou za jedna. Tu výbornou jsem slízl já. A to proto, že ostatní se na studium postupu řešených příkladů vykašlali. Je to pracné, ale osvědčilo se mi to i na technické vysoké. Přeji hodně trpělivé píle. Napište za dva měsíce jak se vám daří !
Proč jste šel na gympl? Už jste mohl tušit, že na VŠ nemáte. Takže radím, sehnat přestup na školu či učňák, nejlépe do druhého ročníku. Prostě někam, kde by vás to bavilo a čím byste se v budoucnu uživil. I když s potížemi odmaturujete, budete nic.
Proc by tazatel nemel na to vystudovat VS? Je spoustu hlavne netechnickych oboru VS, kde znalosti M, F ani CH nikdy potrebovat nebude...
To, že studenta nebaví ve škole, matika, fyzika, chemie neznamená, že by v budoucnu se nemohl zabývat nějakým takovým oborem.
Odborníci dnes otevřeně mluví o potřebě reformovat školství. Máme tady systém, kde jeden učitel přednáší pro 30 žáků, ti sedí a poslouchají, potom písemka, známkování. Občas po letech nějaký ten syndrom vyhoření. Známe to ze školy všichni, učitelé jsou ruzní a stačí jedna negativní zkušenost a žákovi se předmět "znechutí".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.