Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám zadaný úkol: V lichoběžníku znáte délky stran AB=30 cm, BC=15 cm, CD=20cm, AD=12 cm. Vypočítejte velikosti vnitřních úhlů.
Vypadá sice pěkně, že mám zadané délky všech 4 stran, ale nemůžu přijít na to jaké je řešení, dumal jsem nad tím fakt dlouho a už fakt nevím. Byl by někdo tak hodný a nakopl mě třeba k postupu řešení? Děkuju
No ještě že až dole na stránce mají poznámku, že za správnost neodpovídají. Ale pouze opsat z jiného zdroje by snad správně mohli.
Nerozumím. Pod názvem Heronův vzorec znám vzorec pro vypočet obsahu trojůhelníka, znám-li strany, Heronuv vzorec pro výšku nějak neznám a navíc to, co píšete, mi nevychází rozměrově. Prostě nějak se topím.
Souhlas. Nepřesně pojmenováno. Výpočet výšky je ale z toho vzorce odvozen. Není to z mé hlavy. Je to opsáno, nebudu se s tím párat , když už to spočítal někdo jiný. Důležitý je snad postup jak dojít ke kýženému výsledku. Ať se autor dotazu snaží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.