Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je kooperace

Od: david96 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, dělám dálkově školu a mám naúsáno v ekonomii abych vysvětlil co to je: Kooperace?

Na internetu jsem se dočetl, že je to spolupráce skupin lidi a vedle toho je napsáno Baťa,Ford, Škoda. Jak tyto dvě firmy spolu mohou spolupracovat? Když jedna se zajímá o auta a druhá o boty? A nebo je to jinak? Předem Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

1x

Budete to mít ve studiu těžké. Za prvé ty firmy jsou tři, ne dvě. A jak to chápu, je to myšleno jako příklad. Tyto firmy spolu nijak nesouvisí a nikdy spolu nespolupracovaly (nekooperovaly). To je podobné jako kdybych napsal, že v Karibiku, na Madagaskaru a na Bali panuje tropické počasí. Všude tam je, ale ty tři oblasti spolu jinak nijak nesouvisí. A hlavně na internetu se můžete dočíst i hodně veklé blbosti. Takže všemu nevěřte.

hodnocení

1x

"...Baťa,Ford, Škoda..."

Podle mě jde o tři příklady různých jednotlivých firem, ve kterých funguje jakási spolupráce, nikoliv že ony tři firmy spolupracují spolu.

(podobně jako: natrhal jsem si ovoce - jablka, hrušky, broskve.)

hodnocení

0x

Ano, je to spolupráce či součinnost. Myšleno je to ale tak, že např. Baťa, vyrábějící boty, spolupracuje s dalšími objekty, které dodávají komponenty pro výrobu jeho obuvi. Stejně tak automobilky mají řady subdodavatelů, bez jejichž spolupráce by nebyly schopny kompletní vozy vyrábět...

david96
hodnocení

Takže například Škoda musí spolupracovat například s nějakou firmou která vyrábí pneumatiky protože ŠA si je nedokáže vyrobit proto spolupracuje s nějakým na vyýrobu pneumatik a tomu se říká Kooperace? Jestli to dobře chápu?

hodnocení

0x

Baťa s Fordem budou kooperovat opravdu dost těžko i když i to se nedá vyloučit.

Nevím, jak páni ekonomové a pedagogové, ale v technické praxi označujeme kooperací spolupráci na výrobě jednoho konkrétního dílu. Tzn. firma A obdrží zakázku na výrobek a některé technologické operace na něm neumí provést nebo je to pro ni nevýhodné. Proto některou z operací na výrobku zadá firmě B. Firma A stále figuruje jako výrobce dílu a může na něm provádět další výrobní operace. Oproti tomu dodávka celé součásti se v technické praxi obvykle za kooperaci nepovažuje jde o nákup celého dílu.

Nicméně v případě uvedených automobilek připadá v úvahu spíše kooperace = spolupráce obecně, tedy klidně i vývoj a dodávky celých dílčích celků.

k2

Vzhledem k tomu, ze Skoda i Ford jsou koncern, tak pujde o vyvoj a vyrobu v ramci koncernu.

honzmalatny*

Přesně jak píše Amper- jsem firma, dostanu zakázku, a za a - buď to nestíhám do termínu vše udělat, nebo za b- nemám potřebné vybavení na určitý prac,proces a tak dám do kooperace- naptám jinou firmu, která to umí. Stále jsem výrobcem toho dílu, ale určité operace či poddíly jsou vyráběny v jiné firmě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]