Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad - Výpočet úhlů (Nemá řešení?)

Od: andrea148 odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

Potřebuji pomoc s příkladem, který jsem dneska měla na srovnávačkách, nedala jsem si s ním rady, podle mě to ani nemá řešení.

Každopádně za všechny odpovědi předem moc děkuji!

Příklad - Výpočet úhlů (Nemá řešení?)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fastcrash*
hodnocení

2x

odpověď je 215°

doplněno 19.03.16 21:39: Známe-li úhel α, můžeme dopočítat zbytek. Tedy spodní výseč. 360° - 325° = 35°. Tudíž spodní i horní výseč má 35°. Zbývá nám levá a pravá výseč. Tedy 360° - 35° - 35° = 290°, 290° : 2 = 145° .Levá i pravá výseč má tedy 145°. Úhel ß je tedy horní, ůevá a spodní výseč. Tedy 35° + 35° + 145° = 215°.

rv*
hodnocení

2x
U alfy spočítáš ten doplněk do 360 a potom beta je 180 + ten doplněk.

paw*
hodnocení

0x
Mam to na mobilu, ale myslim ze je to resitelne jako soustava rovnic.
Alfa+x=360
Beta+y=360 a podminka
X+y=180
Pricemz x a y jsou vzdy ty doplnky k danemu uhlu.
doplněno 20.03.16 07:00: Ono se mi obrazek zobrazil. A fastcrash to spocetl dobre, ja jenom napsal reseni obecne. Trosku jste nepochopila zadani. Vyznaceny uhel je na obrazku vzdy ten kus kruznice.

Z čehož plyne alfa+ beta = 540 stupňů

misa1
hodnocení

0x

To je učivo ZŠ nebo SŠ?

andrea148
hodnocení

Misa1: Asi ano. Jsem teď v kvartě (9. ročník ZŠ), ale měla jsem to dneska na přijímačkách nanečisto na gymnázium.

Paw: Pravděpodobně se Vám nezobrazil obrázek, ale je tam kruh, který je rozdělen dvěma různoběžkama na 4 úhly (2 úhly mají cca 110 stupňů, 2 úhly mají cca 70 stupňů). No a ten jeden úhel o cca 70ti stupních je vyznačen jako alfa a ten přiléhající jako beta. Pod tím je úkol, že mám určit velikost úhlu beta, máli alfa 325 stupňů. Odpovědi a) 205 b) 215 c) 225 d) 265 e) 245 . Tedy, ať už je beta jakákoliv, určitě alfa + beta nedá 180 stupňů...

hm*

Ne ne ne. Úhel alfa je vyznačen tou vnitřnější "třičtvrtěkružnicí" (jak jí chybí ta spodní část), úhel beta je vyznačen to vnější "třičtvrtěkružnicí" (jak jí chybí ta pravá část). Oba úhly jsou větší, než 180 stupňů.

conatomje
hodnocení

0x

Chybějící část úhlu alfa je 360-325=35 stupňů

Zároveň to je část úhlu beta mezi mimoběžkami p, q tudíž 35 stupňů

Část úhlu beta nad mimoběžkou q je 180 stupňů

Tudíž 180+35=215 stupňů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]