Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita - řádný termín jaro/podzim

Od: alisian odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych Vás poprosit o informaci, radu a případně Váš názor. Jsem ve 4. ročníku SŠ, ale vzhledem k mým dlouhodobým zdravotním problémům mám vysokou absenci a jsem i dost pozadu co se týče probírané látky z předmětů. Již v jednom ročníku jsem z podobných důvodů přerušovala studium a jsem tedy na SŠ o rok déle. Sice jsem na podzim podepisovala přihlášku k řádnému termínu maturity nyní na jaře, ale teď to vypadá, že nebudu schopna maturity již za takovou krátkou dobu. Nedávno jsem mluvila s panem ředitelem a ten mi navrhl, že by bylo lepší maturovat až v řádném termínu na podzim. Já osobně jsem se těšila, že bych měla konečně po květnu klid až do září, ale nyní vím, že nejspíš budu muset ji odložit. Mám ale obavy, že se k tomu učení budu o letních prázdninách stěží dokopávat. Ale na druhou stranu, bych si to mohla v klidu víc připravit... Tím pádem bych ale neměla šanci se dostat nyní na podzim na VŠ, kam jsem dříve to chtěla alespoň zkusit, i když netuším, na jakou VŠ. Takže by se mi to zas o rok protáhlo a když ji neudělám na poprvé v září tak další pokus je prý až zas v květnu.

Hledala jsem dost na internetu, co se týče informací o maturitě apod., ale nenašla jsem nikde, zda by třeba nebylo možné jít nyní na jaře s ostatními maturovat alespoň z nějakého předmětu, či si alespoň udělat státní část maturity, např. didaktický test z Čj a slohovku apod., a ty ústní zkoušky i odborné předměty nechat na podzim, ale ne tím, že bych se na to vykašlala nyní a musela to dělat na 2. pokus, ale prostě část maturity dělat na 1. pokus nyní a část pak také na 1. pokus. Myslím, že to asi takhle nejde, jelikož jsem to nikde nenašla, ale přesto bych se chtěla zeptat, zda by to nějakým způsobem nebylo možné. Samozřejmě bych ráda maturovala s ostatními na jaře nyní a nevyčnívala, ale nechtěla bych, abych většinu zkoušek neudělala a nepřišla o 1 pokus. Navíc si myslím, že by mě z nějakého předmětu nechtěli teď ani k maturitě pustit, i když se snažím učiva pečlivě doučit, takže jsem zatím neměla tak strašné známky na vysvědčeních.

Děkuji za Vaše odpovědi, názory a pomoc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

Dobrý den, myslím si že to takto rozdělit nelze.

Buďto to zkusit a uvidí se, nebo si na termín maturit sehnat omluvenku a tím se Vám první pokus posouvá na podzim.

HM

hodnocení

0x

Reditel, tridni a skolskej urad nevedi?

hodnocení

0x

Já si myslím, že maturita je soubor zkoušek, které dokazují, že student něco umí nebo neumí. Maturita není hlavolam, který lze nějak vyřešit. Umíte? Neumíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma didaktický test čj

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]