Nejste přihlášen/a.
Lidi já nevím co mám dělat... není noc od nového roku, kdy neusnu bez nějakého přemýšlení nad budoucností. Kolik času jsem do roku 2016 jen tak promarnil. Učím se a škola mi jde, ale ze stránky psychické to fakt nezvládám. Každý den beru léky na uklidnění a prostě už se vidím na ulici, nebo někde vee stánku. 30.4 mám NSZ, 1.5 mám TSP a 2.5 mám první maturitní termín ANJ. A prostě nevím na co se mám připravovat. Co budu dělat s maturitou celý ten rok? Pracovat a dělat něco, co se snažím vytísnit z mých snů? A co budu dělat teprve bez maturity? Na VŠ se dostanu, ale do dalšího kola už nepujdu, protože maturovat budu až v září.
Jak zvládáte, nebo spíš jak jste zvládali "předmaturitní" stresy? Díky díky moc.
Dobrý den, pokud jsem Vás dobře pochopil, tak studujete SŠ a blíží se maturita.
Výsledky ve škole máte dobré a přesto jste v takovém stresu, že se hroutíte a musíte brát léky. Vašim cílem je studium VŠ a pokud se tak neuskuteční, tak se Vám zhroutí svět. Možná Vás stresuje tato ambice a cíl nebo přidávají rodiče (možná oba VŠ). Nevidím důvod, proč by nešla maturita zvládnout, když máte výsledky a také Vám učitelé při maturitě pomohou (když alespoň otevřete pusu na dané téma). Maturita je zkouška, ale na VŠ je podobně náročných celá řada, tak se na to připravte - jinak se během studia budete hroutit permanentně. Takže, uklidněte se, naučte se a běžte jim vytřít zrak prokázáním znalostí. Moje generace měla maturitu náročnější a vyžadovalo se od studenta více - přesto si nevzpomínám na případ, že by se někdo hroutil (obava je přirozená, ale musí se to překonat). Já myslím, že maturitu zvládnete. Zdravím!
P.S. A představte si, že někteří lidé ani VŠ vzdělání nemají, žijí a jsou i úspěšní.
doplněno 21.03.16 20:50:nedava - ještě jste ve stresu a zobete prášky nebo Vás naše rady trochu uklidnily?
Celý čtyři roky jsem to flákal. Občas nechodil do školy, protože zábavy mimo školu bylo daleko víc. Nebavilo mě to. Asi poslední dva měsíce jsem se začal připravovat. Ne všechno, protě sázka na náhodu. Odmaturoval jsem napoprvé, i když žádná sláva a od té doby se mě nikdo ani při přijímačkách na VŠ na maturitu nezeptal. VŠ mě nebavila stejně jako SŠ, tenkrát byl nejdůležitější předmět marxismus leninismus, ačkoli jsem studoval fakultu elektrotechnickou v Praze. Tyto politické zvratky jsem neunesl a přestal na něj chodit, což byl téměř zločin vraždy. Skončil jsem.
Píšeš "škola mi jde", tak kde je problém. Já jsem si maximlně věřil a šel tam s tím, že to udělám. Věř si. Ty a nikdo jiný ! Vždycky při všech stresujících zkouškách a že jich bylo za celý zivot jsem k nim přistupoval s tím, že JÁ to DÁM. Prášky každodenně nežer, to je lepší malý panák - ale jen jeden! Já jsem začal před maturitou kouřit - při učení. To není rada, ničemu to nepomůže, akorát smrdíš. Moje rada, věř si.
Jednak na vysokou můžeš,protože složení maturitní zkoušky můžeš zaslat dodatečně nebo potom osobně donést na studijní.(záleží kam chceš)..čeho se děsíš - uděláš nebo ne...život celej před tebou,co je to 1 rok.!Věř mi,že vyučující chtějí,aby studenti byli úspěšní.Ti,co neuspějí to řeší tak,že když se nedostanou na VŠ,rok chodí do jazykovky a prospěje jim to - mají pak v jazyce náskok.Rozlož si přípravu po dnech-pamatuj i na volno,neuč se všechno,to nezvládneš..uč se systémem - umět od každého trochu a vědět o čem je řeč...jazyk je dobrý v tom,že obnáší konverzační část - čili můžeš ,okecávat,..jen pozor na reálie- ale prostě -vědět.o čem je řeč...seděla jsem v maturitních komisích léta...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.