Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umíte někdo rusky?

Od: tomasjanik odpovědí: 10 změna:

Umíte prosím někdo rusky? Potřeboval bych přesný překlad.

Děkuji

это кидалово! И тебя кину

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

překlad od naturalizované rusky

toto je podraz a já tě podrazím.

doplněno 11.03.16 15:48:

přidám upřesnění od naturalizovaného rusa

toto je podraz a já s tebou zametu.

prý je to slovník mafiánů, tak pozor.

dam®
hodnocení

0x

Podle mne - je to výmysl, kyd, plk, kravina, lež, smyšlenka...

To druhé, ironicky - taky tě zdravím, tobě taky kynu, mávám...

hodnocení

0x

Jakkoli to vypadá divně, zdá se mi Figurkův překlad dost pravděpodobný; konec konců rodilý mluvčí by to vědět měl. Nějaký kontext by nebyl?

bour
hodnocení

0x

na první pohled nesmysl - slova na Ki neznám, ani google. zbytek známé,toto,a,tebe

pohanka*

Podle mne není písmeno za vykřičníkem ,,a,, ale ,,i,,.

,,Kidalovo,, se používá asi opravdu jako žargon mezi kriminálníky. Viz hudební skupina obsah skladby.

Další mě napadlo, kdo byl Kidalov /je to jméno/? Jestli to není nějaký mafián a odkaz ,,to je kidalovo,, značí dej od toho ruce pryč! To by mohl uvést na pravou míru rodilý Rus, Ukrajinec apod.

Jinak jenom moje dohady.

doplněno 11.03.16 16:34:

Omlouvám se, nepochopila jsem ,,figurka,, to naturalizovaný.

kidat -házet (lopatou),

sanyo*

já vím jedno, ve slově kydat musí být z podstaty tvrdé "y"..., takže asi tak..

V českém slově kydat. Omlouvám se, že jsem nenapsal to slovo azbukou, ale měl jsem na mysli ruské кидатъ. Tak ještě jednou sorry...

Takže asi tak.

xy
hodnocení

0x

a já myslela, že kinuť znamená opustit. uvažuju proč, a vynoří se mi úryvek básně, co jsme se učili :) myslím od Lermontova

návrat do dětství :)

Běljejet párus adinokij, v tumáně morja galubom, što iščet on v straně daljekoj, što kinul on v kraju radnom..."

hodnocení

0x

To je Kidalovo a já ti hodím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]