Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 12 a z angličtiny jsme dostali úkol, napsat něco jako ,,světové aktuality´´. Vybrala jsem si finanční krizi ale všude na internetu to píší pro mě velmi nepochopitelně
. Byla bych ráda kdyby mi někdo napsal co to ta krize vlastně je a jak působí na ČR
. Stačí pár vět, nemusí to být sloh. díky (psala jsem to rychle tak doufám že tam není moc pravopisných chyb)![]()
Je obtížnější to napsat tak,aby se to dalo pochopit ve 12 letech,na to jsou speciální studie...![]()
Tak tedy : Začalo to tím,že banky v USA půjčovaly peníze i lidem,kteří na splácení splátek něměly peníze.Přesto jim banky půjčovaly.No a protože lidé neměly na splátky,banky začaly krachovat ve velkém.Pokud zkrachuje hodně (a tím spíš velkých) bank,trh se začne hroutit.A protože je dneska všechno propojeno,brzo se tato ,,krize" přesouvá i do ostatních států,kde se také začíná hrotit situace.Je to opravdu složité.
Jak se projevuje v ČR? Například tím,že se méně vyrábí ►firmy méně vydělávají ► snaží se ušetřit ►propouští zaměstnance ►těm co zůstali snižují platy...
Zdražují se pohonné hmoty,elektřina,potraviny,atd. atd.
Těch důsledků je opravdu spousta.Snad ti to takhle stačí.Kdyžtak se ještě ozvi. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.