Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Téma: světové aktuality

Od: kmihomolka odpovědí: 5 změna:

Ahoj, je mi 12 a z angličtiny jsme dostali úkol, napsat něco jako ,,světové aktuality´´. Vybrala jsem si finanční krizi ale všude na internetu to píší pro mě velmi nepochopitelně*nevi*. Byla bych ráda kdyby mi někdo napsal co to ta krize vlastně je a jak působí na ČR*modla*. Stačí pár vět, nemusí to být sloh. díky (psala jsem to rychle tak doufám že tam není moc pravopisných chyb)*hi*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

3x

Je obtížnější to napsat tak,aby se to dalo pochopit ve 12 letech,na to jsou speciální studie...*ee*

Tak tedy : Začalo to tím,že banky v USA půjčovaly peníze i lidem,kteří na splácení splátek něměly peníze.Přesto jim banky půjčovaly.No a protože lidé neměly na splátky,banky začaly krachovat ve velkém.Pokud zkrachuje hodně (a tím spíš velkých) bank,trh se začne hroutit.A protože je dneska všechno propojeno,brzo se tato ,,krize" přesouvá i do ostatních států,kde se také začíná hrotit situace.Je to opravdu složité.

Jak se projevuje v ČR? Například tím,že se méně vyrábí ►firmy méně vydělávají ► snaží se ušetřit ►propouští zaměstnance ►těm co zůstali snižují platy...

Zdražují se pohonné hmoty,elektřina,potraviny,atd. atd.

Těch důsledků je opravdu spousta.Snad ti to takhle stačí.Kdyžtak se ještě ozvi. ;)

kmihomolka
hodnocení

ještě něco bych k tomu řekla, nechci to Anglicky, to bych sem mohla chodit pořád a každý den vám nechat udělat můj úkol, tak to nechci. Potřebuji jen napsat pro mě pochopitelně co je a jak působí na ČR finanční krize

kmihomolka
hodnocení

tak si nic no:(

elio
Krize je nebezpečný stav vývoje, těžká, svízelná situace. Kdy se přestane prodávat zboží, firmy přestanou vydělávat peníze, díky tomu propouštějí lidi, lidi jsou bez práce, nemají z čeho nakupovat, takže se prodává stále míň a míň zboží, díky tomu opět krachují další a další firmy, ostatní státy pozorují, jak to tu jde od deseti k pěti, proto sem neinvestují do projektů, nezakládají firmy a postupně se tohle všechno prohlubuje a zhoršuje.

kmihomolka
hodnocení

Děkuji, už to mám i přeložené. Konečně mi přibyde nějaká ta jednička*smich*. A ještě jednou vám moc děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]