Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení VŠ a nástup na VOŠ

Od: snouzee odpovědí: 1 změna:
Doufám, že mi tu někdo zkušenější dokáže poradit.. Jde o trochu starší záležitost a ano, jsem blbá, že to řeším až teď.
Věc se má takto: 15.července 2014 mi přišel dopis z Teologické fakulty o ukončení studia na VŠ z důvodu neúspěšných zkoušek a tudíž neúspěšného zvládnutí letního semestru. Na vypořádání závazků s fakultou jsem měla 10dnů což jsem udělala.. V srpnu téhož roku jsem ale měla přijímačky na VOŠ, na kterou jsem 1.září nastoupila.
Někde píšou, že mi je sociální placeno ještě následující měsíc, ale někde, že mi to končí dnem nabytí platnosti. Nevíte jak vysoké jsou pokuty/penále za měsíční neplacení sociálního? :( Jak se to vlastně počítá.. Výdělečně činná jsem nebyla. Hledám na internetu, na stránkách ÚP, projíždím zákony, ale nikde není napsaná přímo má situace. Na ÚP jsem volala (v pondělí si tam dojdu i osobně), ale tam mi řekli, že tohle mám řešit se svojí pojišťovnou.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Sociální pojištění řešit nemusíte.

Povinné je pouze pro zaměstnance a OSVČ,

nelze se k němu ani přihlásit dobrovolně.

Problém je zdravotní pojištění, jež musíte řešit se svou zdravotní pojišťovnou (nikoliv s ÚP).

Za srpen 2014 jste měla uhradit 1.148 Kč, pojistné bylo splatné 8. září 2014.

Penále činí 0,05 % z dlužného pojistného denně, ode dne splatnosti až do dne splacení dlužného pojistného.

Dlužné pojistné uhraďte co nejdříve, následně můžete zkusit pojišťovnu požádat o prominutí penále.

[Zmíněný následný měsíc se podle mne vztahuje k úspěšnému zakončení studia.]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]