Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz vstupu do školy

Od: aktak84* odpovědí: 11 změna:

Má škola právo zakazovat rodičum vstup do školy?jdu pro dceru do družiny a čekám před školou-můžete mi vysvětlit proč to tak je?Vždy jsem zazvonila, viděli mě, nebo jsme řekla pro koho jdu, za ty roky nás rodiče učitelky předce znají.Nedokážu se bavit pocitu, že je to i kvuli pohodí učitelů...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x

Škola na to právo má a viděl jsem to tak na docela dost školách.

Proč se domáháte vstupu do školy? Nic tam nepotřebujete, dítě Vám vyjde vchodem kde stojíte. Nevidím v tom smysl.

april87*
hodnocení

2x

Já myslím, že možnost zákazu je... a to třeba jen kvůli zamezení krádežím. Nevím, jak je třeba sepsaná pojistka školy či tak něco... Když se něco ztratí a v budově se ten den potulovalo třeba na 50 dospělých... Pro plno děcek nechodí jeden rodič, ale střídají se, baičky, dědečci, starší sourozenec... A to je pak tak mi ukaž třídu a tělocvičnu... A třeba 50 rodičů jdoucích pro dítě je 50 lidí, co našlapou na chodbě... Krom toho spousta mamin s sebou má kočár a z toho je něco špíny když taje sníh... a pokud nejsou šatny výrazně odděleny od tříd (třeba jiné patro) tak řvoucí mimino, jehož křik se rozléhá po dlouhých chodbách školy dokáže pěkně rušit... Pokud skončí 2 třídy naráz a dejme tomu že pro 30 dětí by si přišli rodiče/prarodiče tak je to i děsný zbytečný mumraj na malém prostoru šatny... Pro dítě tedy ano, ale jen pokud je mu třeba zle... jinak jistě můžete počkat před školou - proč Vám to vadí?

hodnocení

1x

Podle mne na to ředitel/ka školy právo má. Je to hlavně z bezpečnostních důvodů a proto udělali toto opatření. Mrkněte např. do tohoto článku, kde to vysvětluje ředitel jedné školy:

zshrabina.cz/...

aktak84*
hodnocení

děkuji.nekontrolovaný vstup je něco jiného...my jsme vždy zvonili a věděli koho do školy pouštějí

majsterjoe*
Asi nemají čas a chuť každého kdo zazvoni lustrovat

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, předpokládám, že jste se zeptala přímo v té škole nebo družině. Co Vám bylo odpovězeno? Na základě čeho se takto děje? Kdo tam o tom rozhodl? Zdravím!

doplněno 09.03.16 17:45:

aktak84 - tak se zeptejte učitelek nebo ředitele. Pokud to nevysvětlí, tak se ptejte zřizovatele školy a družiny (zřejmě to bude obec). Možná se nejdříve poptat ostatních rodičů, jak to mají oni.

aktak84*
hodnocení

děkuji.neptala jsem se mám pocit, že vždy se hlásím jenom já- i když to není stížnost, mám pocit, že to berou učitelky osobně.

martinaa*
hodnocení

0x

Ehm, pohodlí v čem jako? U nás také rodiče čekají před školkou, pokud jde dítě po obědě, odpoledne si chodí pro děti přímo do třídy. Důvody jsou malicherné - svým vstupem a hlasitou konverzací s dítětem v šatně nám ruší ty, co se připravují ke spánku anebo ještě obědvají, a navíc se dítě nechá pohodlně obléct rodičem, který přece "strašně spěchá" nebo "já mu raději pomůžu", místo toho, aby se snažilo samo.

Vedle ve škole rodiče taktéž čekají před školou, než dítě vyjde. Je to z důvodu, aby se netoulali po škole, kam je zrovna napadne, nenarušovali probíhající zájmové kroužky a prostě všude nelezli, protože to bohužel mnozí mají ve zvyku. Do šatny, nakouknout do třídy... máme mraky zkušeností. A v bahně a sněhu nejsou schopní si vzít ani návleky.

doplněno 10.03.16 10:36:

U nás je v šatně dozor, aby se děti převlékaly rychle a rodiče dlouho nečekali. Nicméně už třeba neovlivníme, jak rychle dítě sní oběd (někdy mu to nechutná, jindy je ještě zákusek nebo salát, tak to trvá déle), a pak skutečně rodič musí čekat. Dovnitř pouštíme jen vyjímečně, pokud prší apod. Jen se musím ptát, v čem konkrétně tkví to pohodlí učitelů, když rodiče nevpustí? Malé děti oblékáme my, což je pro nás práce navíc, než kdybychom rodiče pustili. Převlečené děti v šatně taktéž musíme hlídat my, dokud rodič nedorazí.

honzik*

Ano je to i o pohodlí učitelů. Alespoň u nás to tak funguje. Pan ředitel vydal zákaz vstupu. Před dveřmi zazvoním a dítě mi pošlou. Paní učitelka se tak fyzicky nejde podívat, kdo došel. Souhlasím s tím, že mnozí lidé (rodiče) jsou potroublí a nejraději by například zajeli autem pro dítě až do šaten. Ale na druhou stranu školu nezajímá, že v zimě čekáme ve sněžení, ledovém větru, dešti, v létě na přímém slunku. A děcka se sami bez dohledu a dozoru převlíkají v šatně často 15 minut, protože si potřebují ještě popovídat. A my trpně čekáme a cvakáme zuby bez možnosti "tam vlítnout". Ano je to takto bezpečnější, ale jde i o pohodlí vyučujících.

jejda*
hodnocení

0x

Škola na to právo má, je to stejné jako v jiné firmě, taky ve většině prací za vámi nemůže někdo přijít. Hlavní důvod je nekontrolovatelný pohyb osob, stalo se nám, že v zimě se do budovy školy takto schoval bezdomovec a v zamčené šatně u tělocvičny vydržel až do pondělí. Rodiče se rády pohybují po celé škole a strojí své "neschopné" děti, ikdyž se to dítě už ten den 2x samo obléklo před maminkou to neumí. Já jsem jen pro, u svých dětí jsem se jen ukázala vychovatelce a odešla před školu a šlo to, na co před ním stát, nic se mu ve škole nestane. Jsem jen pro a nebojte, nejsme líné, jen opatrné. Ono když na děti v šatně křičí cizí rodič, že mu ten či onen pošlapal boty za X tisíc, to by jste koukali jinak. Vychovatelka

Je to o lidech. U nás máme každý rodič kartu, když jdeme pro dítě do družiny, u vchodu si pípneme a pokud je třeba, můžeme čekat na laviččce uvnitř školy před družinou...popravdě neumím si představit, že bych čekal na dítě v nějaké slotě a mrazu před školou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]