Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola výsledku

Od: klaus* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, vypočítal jsem integrál (dx/ 6x3-7x2-3x) a nahoře je , co mi vyšlo a dole, co je ve výsledkách. Je to to samé?

Kontrola výsledku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

2x

Není to stejné.

Kontrola výsledku #2
klaus*
hodnocení

Jak tady uvádíte rozklad na parciální zlomky, tak, já na začátku vytknul x, poté přes diskriminant rozložil na součin

x*(x - 3/2)*(x + 1/3)

Když ty parciánlí zlomky nechám v tomhle tvaru ( A/(x-3/2) ) a budu počítat metodou x= 3/2 atd a dopočítavat A,B,C

A nebo když to třeba upravím na A(2x-3) ... všechno roznásobím a porovnám koeficienty, tak mi A, B, C vyjdou jiné ne?

hodnocení

1x

Ono to nemusí být nutně totéž, stačí aby to bylo totéž až na konstantu.

Ale tak letmým pohledem se mi zdá, že to není totéž ani v tomto smtslu, ale už je moc pozdě na to, abych to seriozně kontroloval. Možná zítra.

doplněno 09.03.16 09:07:

Zkuste si to zderivovat, to je taky kontrola

klaus*
hodnocení

Ještě pro doplnění jsem znovu napsal

Zda mám ve jmenovateli v závorce nechat ty zlomky nebo upravit na 2x-3 ...

Pokud nechám takhle a nebudu to dále roznásobovat a dám x = 3/2 x=0 x= 1/3 tak vypočítám A, B, C

Kde dělám chybu?

Kontrola výsledku #3
Kontrola výsledku #4
x®

Máte špatně rozložený ten kvadratický trojčlen – zapomněl jste na 6:

Kontrola výsledku #5
klaus*
hodnocení

Aháá díky, tak si to propočtu znovu

klaus*
hodnocení

Mám před integrál vytknout jednu šestinu nebo rozložit na parciální zlomek A/ 6x + ...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]