Nejste přihlášen/a.
Ahoj tady Filip.Mohl by mi někdo zkontrolovat fyziku?Jsem nemocný a musím hodně dopisovat.
1) bezmotorový letoun se pohybuje průměrnou rychlostí 20m/s.Kolik uletí za a) 1s, b)5s,c)1h,d)3h
a) 1s=20m
b)5s=100m
c)1h=72000
d)3h=216000
a ještě prosím češtinu.Převedte do množného čísla a doplnte i/y
Janův bratr =Janovi bratři
zlobivý žák=zlobiví žáci
bud tak laskav=budte tak laskavý
jsem už zdráv=už jsme zdraví
ubohý opuštěný pes=ubozí opuštění psi
doplnte y/i
orli lovili,nechutnalo to ani psovi,červi hlodali v mrkvi,lednáčci lovily ryby,dával mu signály,rozmanitými zájmy a zálibami,řídil se lékařskými radami,je zdravý jako ryba,slepice a kohouti zobali zrní.
Tak zatím děkuju.Filda
Dobrý den, také tam vidím pouze jednu chybu - (ti) "ledňáčci lovili ryby." Myslím, že toto - "buď tak laskav=buďte tak laskavý" je OK (vzor mladý a vykání). Fyzika je také OK. Zdravím!
doplněno 08.03.16 11:15:Fildo, čeština je krásná, ale moc složitá - čti knížky a sleduj tam pravopis. Pozdravuj toho svého psího kamaráda a ahoj!
doplněno 08.03.16 12:17:Fildo, tak to jsi měl smůlu. Ovšem, zase víš, že za "blbostě" se platí. Dávej si větší pozor a neskákej ani do vody, kterou neznáš - může tam být kámen nebo nějaká překážka a zlomíš si páteř. A páteř není noha.
doplněno 08.03.16 14:16:jethro - no, to je ten problém, že Vy tam vidíte v zadání množné číslo, já vykání a kolega příčestí trpné. Zřejmě až paní učitelka to "rozštípne".
jo, čeština je těžká.Ve škole se snažím,ale stejně z diktátu chytnu 2 nebo 3.Když jenom něco doplnujeme a nemusím psát tak rychle protože můžu víc přemýšlet tak dostanu jedničku.Ale ten mužský rod životný mi moc stejně nejde.Snažím se číst protože musíme přečíst knížku a napsat každý měsíc čtenářský deník.Ale číst mě moc nebaví.Brykse budu pozdravovat,ale ted jsem nemocný.Byl jsem u dědy a s klukama jsme skákali u kamaráda z půdy do sena a já se netrefil a skočil vedle a mám zlomenou nohu.Ale v pondělí už pujdu do školy dají mi ještě něco na sádru abych mohl chodit.Ahoj Filda
Víš,ale 3x jsem se do sena strefil potom jsem se asi hodně rozběhnul a skočil vedle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.