Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat - ukončení studia na VŠ?

Od: ukoncenistudia odpovědí: 1 změna:

Ahoj všem, potřebuji poradit:

Musím nyní ukončit studium na VŠ (nesplnil jsem podruhé zapsaný předmět), s tím, že si ale hned podávám přihlášku na stejný obor, který chci zkusit znovu (třetí zápis předmětu není možný, nutno řešit tímto způsobem), a mám prakticky jisté, že budu znovu přijat. Jinými slovy, od září budu mít zase statut studenta.

Zajímalo by mě následující, jakým způsobem mám nyní postupovat (jaké jsou lhůty) ohledně platby zdravotního pojištění a evidenci na úřadu práce?

Mám napřed zajít s potvrzeními ze školy na moji pojišťovnu, a pak na úřad práce, nebo naopak, napřed úp a pak jít na pojišťovnu? Jak bych měl nejlépe vysvětlit situaci? Musím se tam jít zaregistrovat hned ten den, kdy mi ukončí studium, nebo to mohu řešit až další týden, třeba? Čekají mě případně nějaké další poplatky, nebo musím řešit s ukončením studia ještě nějakou věc, kterou jsem zde opomněl?

Děkuji všem za rady, předem.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

karolis
hodnocení

0x

Ahoj, nech si vytisknout potvrzení o ukončení studia a jako první zajdi na pracák (máš na to 7 pracovních dní). Na pracáku se nech evidovat, tam ti dají kartičku ÚP. Poté zajdi na svou pojišťovnu. Tam po tobě budou kartičku ÚP a potvrzení o evidenci požadovat. Já šla z pracáku rovnou na pojišťovnu, tak jsem neřešila, jak dlouhá prodleva je možná - raději bych to ale neprotahovala. Když to uděláš takhle, nebudeš muset platit ani zdravotní ani sociální pojištění. Žádné vysvětlení proč jdeš na ÚP po tobě nikdo chtít nebude a mám za to, že se ani nic neplatí. Tak hodně štěstí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]