Nejste přihlášen/a.
Přeji pěkné odpoledne, jsem ve třetím ročníku na gymnáziu a snažím se rozhodnout na jakou vysokou školu se vydat. Pravdou je, že mě to spíše táhne k humanitnímu směru, už tak mám i letos navolené semináře, takže to nejspíš už nebudu měnit na technické a přírodovědecké obory, i když vím, že mají velkou perspektivu. Chtěl bych studovat na Karlově univerzitě nebo na Masarykově univerzitě, nejlépe filozofickou fakultu. Velice mě láká angličtina, ale myslím, že by bylo lepší angličtinu studovat nějak bokem. Přemýšlím o studiu historie, ta mě hodně baví. Sem na poradnu ale píšu, protože si nejsem jistý, jestli existuje nějaký humanitní obor, se kterým bych se dokázal uplatnit na trhu práce. Nevíte, jaké humanitní obory mají největší perspektivu z hlediska trhu práce?
P.S. Taky se zajímám o studium ve Velké Británie, tam bych chtěl zkusit studium moderních jazyků (němčina-ruština) se zaměřením na literaturu (posléze zaměstnání v nakladatelství). Co si myslíte o tomto?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.