Nejste přihlášen/a.
DObrý den,
Před lety jsem četl o jednoduchém přístroji, který se dal i sestrojit doma. Funguje to tak, že má okuláry či průzory pro obě oči, ale jsou v nich vidět vždy obrazy pro to druhé oko. Čili, to co by vidělo levé oko, je zrcadly nasměrováno do pravého oka, a to co by vidělo pravé oko, je zrcadly nasměrováno do levého oka. Údajně tímto "přístrojem" vypadají vypouklé předměty vyduté a naopak, celkově mozek takto viděný obraz vidí zmateně co se týče vnímání prostoru. Neví někdo, jak se toto zařízení jmenuje? Nebo nakopnutí, jak hledat? Zatím jsem se googlu nezeptal dostatečně správně.
Děkuji
Po chvilce hledání jsem našel toto: cdn.inquisitr.com/...
Ale po ještě delší, že se tomu říká "pseudoscope", to už si najdete, co vás zajímá, nebo si to i vyrobíte : astromedia.eu/...
Více méně jen vytrvalostí. Věděl jsem, jak to musí cca vypadat, ale na termíny jako cross eye glasses či swap eye google vytrvale vrací odkazy na stereoskopii, nebo ty srandičky s prohazováním očí na fotkách . Až termím swap eyes mirror glasses na třetí straně odkazů vrátil něco zajímavého.
Kdysi nám tohle udělátko doporučil učitel ve fotoškole na pochopení perspektivy. Varoval nás ale: "Pozor - nezblbnout!". Vyrobil jsem si to v primitivním provedení pomocí zrcátka, papundeklu a izolepy, takže výsledek značně nekvalitní. Ovšem ten pohled za to stál. Těžko popsat. Představte si perspektivu naruby, popředí za pozadím, co je v prohlubni, vystupuje před okolí...
Přiznám se, že se to od té doby (nějakých 25 let) chystám vyrobit pořádně. Ale znáte to, nejsou lidi... . Ale možná, že jste mě svojí otázkou přiměl to konečně udělat
Sice to není přeně to co hledáš, ale jedna metoda na oklamání mozku pomocí zrcátka je popsána tady jako zrcadlová stereografie. Ale jestli to funguje nevím, nezkoušel jsem, jen jsem na ten článek nedávno viděl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.