Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Angličtina

Od: skacik® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, máte prosím někdo nějaké zkušenosti s výukou angličtiny v Mělníku? Jsem začátečník a rád bych chodil na kurz angličtiny. Předem děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Už dva dny nikdo neodpovídá, zkusím to tedy teoreticky. Z Mělníku nejsem, ale snad i toto pomůže.

Nejprve si zjistěte, kde všude Vás mohou anglicky naučit - a to dle toho, co potřebujete. Píšete "chodit na kurz" zajímá Vás tedy asi běžná jazyková škola, která organizuje kurzy pro veřejnost. V těch je zpravidla první hodina zdarma, takže až přes strejdu Googla nebo kamarády zjistíte pár jazykovek, obejděte je, zjistěte, jestli mají místo. Dobrá jazykovka Vám dá rozřazovací test, podle něhož Vás zařadí do nějaké úrovně, ale měli by se taky zajímat o pozadí Vašeho osvojování jazyka, co už umíte a kam se chcete dostat. (Např. já bych v němčině byla naprosto nestandardní student, gramatiku ovládám perfektně, ale nemám slovní zásobu a neřeknu ani bé, což je velice podstatné - v začátečnickém kurzu se budu nudit, v pokročilém nebudu stačit s konverzací...) No a pak už jen vyzkoušíte, jak se v kurzu cítíte a rozhodnete se, která úroveň (pokud jich vyzkoušíte více) Vám vyhovuje. Je možné, že dvě ukázkové hodiny zdarma Vám nedají, tak prostě do nějakého kurzu nastoupíte a v případě potíží by Vás měli šoupnout jinam, ověřte si předem, zda to tak dělají. Dobrá jazykovka ano. Na podrobnosti ohledně kurzu (cena, trvání, učebnice apod.) se ptejte v jazykovce, ne lektorky, ona o tom u veřejnostních kurzů moc neví. Je tam od učení, ne od organizace kurzů.

Pokud se budete dlouhodobě zajímat o jazykové školy ve Vašem městě, zjistíte, že jsou jazykovky, které mají třeba 30 lektorů, kde každý má malý úvazek (pár hodin týdně max.) na DPP, často najímají studenty a kvalita výuky nebývá bůhvíjaká (ale výjimky se samozřejmě najdou, dobrý lektor je dobrý lektor). Jiné jazykovky si najímají nebo zaměstnávají mnohem menší počet lektorů na větší úvazek, pro mě (lektorku) je to záruka určité solidnosti jazykovky, když lektora zaměstnají, škola je pak jednotnější, kontakty užší a spolupráce je celkově efektivnější. Ale Mělník možná není tak velký, aby byly znát takové rozdíl.

Tak snad jsem pomohla. Kdyžtak se ptejte.

doplněno 03.03.16 21:33:

No, bývá zdarma. A i kdyby nic nenabídli, zkusila bych se zeptat ;) pokud se u Vás jazykovky trochu perou o studenty, dají Vám ji.

Já učím AJ, cokoliv a kohokoliv - veřejnostní kurzy, firemní výuku, doučování a individuální výuka doma. Jen ne v Mělníce *nevi*

hodnocení

Dobrý den, ani jsem netušil že první hodina je zdarma, výborný tip pro zhlédnutí a vyzkoušení kurzu. Celkově je vaše odpověď skvělá, moc děkuji. Vy jste lektorka čeho? Ještě jednou děkuji a přeji hezký den
hodnocení

A mohu se zeptat kde učíte a jaké máte ceny? Děkuji

Učím v Liberci. Ceny jsou různé a závisí na řadě okolností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]