Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matice - násobení

Od: dotaznik* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
jsem ve třetím ročníku na SŠ, kde v současné době probíráme matice. Jsem si vědom toho, že můžu vynásobit libovolný řádek matice a ten poté přičíst k jinému ale chtěl bych se zeptat, zda je možné použít k řešení matic i vynásobení řádku a k vynásobenému řádku poté přičíst jiný řádek matice. Konkrétně mi jde o to, zda mohu čtvrtý řádek v matici na konci textu vynásobit třemi a poté k ní přičíst druhý řádek (na čtvrtém řádku by bylo po přičtení 0 0 7 6 1).
1 -2 0 0 -1
0 3 1 3 4
0 0 -5 3 -8
0 -1 2 1 -1
Děkuji za případnou odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

q1
hodnocení

2x
Ano, kromě případu, kdy násobíš nulou.
dotaznik*
hodnocení

Výborně, děkuji mockrát za odpověď :). Chtěl jsem mít raději jistotu než na to doplatit u písemky. Ohledně toho násobení nulou - o tom samozřejmě vím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]