Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mohl by mi někdo poradit s výběrem VŠ? Studuji dopravní školu, zajímám se o historické automobily a motocykly. Celkově mě historie baví. Jen nevím, jestli se něco tomu podobného vůbec dá studovat a jestli to má nějaké uplatnění.
Předem děkuji za radu.
To se musíš spíš rozhodnout, zda Tě baví více doprava nebo dějiny nebo auta a motorky a co bys chtěl v budoucnu dělat za práci. Ostatně studuj, co Tě baví, kdo ví, čím se nakonec budeš živit. Takový obor fakt nevím, zda existuje, zkus se podívat na stránky vysokých škol. Buď nějaká filosofická fakulta asi, obor dějiny nebo dopravka nebo strojní fakulta některé vysoké školy, to je zase technika. Já sám mám mimo jiné dopravku na ČVUT, je to škola o dopravě jako procesu cílevědomého přemísťování nejrůznějších věcí, dopravních stavbách, provozu na dopravních cestách, ekonomice v dopravě, dopravních prostředcích, k dopravě patří samozřejmě také doprava informací. Nevím, jaký typ dopravky studuješ, nač je to zaměřené, ale možná to bude podobné v menším. Trochu bych na Tvém místě taky pouvažoval, jaký druh školy je do života užitečnější, ale to není zcela rozhodující. Tolik za mne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.