Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omluvenka u maturity

Od: frisan odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

když si chci udělat maturitu z AJ až v zaří, ale nechci přijít o termín, stačí omluvenka od zubaře? Nejsem dostatečně připravena.

Děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co si pamatuji, tak stačilo se prostě jen na první termín nepřihlásit, ale moc bych to nedoporučoval, máte ještě dost času se učit. Já sám jsem to zvládl za týden se naučit na maturitu.
A věřte, že v záři rozhodně připraveněji nebudete. Naopak do té doby zapomenete spoustu věcí, které máte teď čerstvé naučené ze školy.
Měla byste se tomu postavit čelem a ne to odkládat, protože by to pak mohlo dopadnout, že na konci prázdnin tu budete psát psát stejný dotaz znova, kvůli tomu že nebudete opět dostatečně připravená.

majsterjoe*
hodnocení

2x

Jestli jsi, nebo nejsi dostatecne pripravena by mel rozhodnout dany ucitel toho predmetu, ktery te bud pusti, nebo nepusti k maturitni zkousce. A nic se nestane pokud to nedas na prvni pokus, na druhy, v zari budes vedet do ceho jdes. Takze rozhodne doporucuji termin prvni.

A omluvenka jim bude stacit jakakoliv, jen si o tobe pomysli sve.

figurek*
hodnocení

1x

nono. Nejdřív bych se zeptal něco já tebe. Víš co znamená slovo prokrastrinace? Jestli ne, tak ti ho vysvětlím. Prokrastrinace je druh pohodlnosti, kdy si lidi vymýšlejí výmluvy a stále odkládají svoje povinnosti, které stejně nakonec musí udělat. Odkládají a odkládají, až se ocitnou v časové tísni a těžce se stresují něčím, co mohli mít dávno hotové. Takové chování není zrovna inteligentní, že ne?

Nepovídej, že se ti úplně celá školní angličtina vykouřila z hlavy a že v ní nemáš vůbec nic. Vždyť je teprve konec února a maturity bývají na začátku června. Času máš dost a když se chce, všechno jde. Ale musí se opravdu chtít.

albatros498022*
hodnocení

0x

K zubaři můžeš jít kdykoli a ne v den maturitní zkoušky.

uska*
hodnocení

0x

frisan - neblázni a k matuře běž teď. Tvé přání je jít až v září, třeba se to to splní a vyletíš od maturity. A třeba budeš mít štěstíčko a užiješ si krásné prázdniny. Zaber, vždyť k matuře nejdeš zítra.

S omluvenkou od zubaře to ani nezkoušej, popudíš učitele a ti mají dobrého pamatováka třeba až do září.

frisan
hodnocení

Jenze ja se od zaři učim aj od zacatku, a zvladnout za pul roku ucivo za 4. Neudelala jsem 3x matiku, a jdu ted znova s aj. Za tak malo casu to nejde pojmout. Na soukr. Skole je vse jedno ucitelum.

Své znalosti stejně musíte předvést, aby Vás škola vzala na vědomí..

jt*
hodnocení

0x

Šla bych teď. Místo toho, aby jsi si v klidu užila prázdniny muset trčet nad knihami? Budeš se stresovat nad tím co všechno umíš a co se ještě budeš muset naučit..

caafko*
hodnocení

0x

Ahoj,

jak zde bylo řečeno - termín MZ je známý dlouho dopředu a pokud se přihlášíš, tak mám obavu (myslím si) že o termín příjdeš tak i tak. Vzhledem k tomu, že jsou 3 a pak to jde řešit i jinak bych toto neřešil.

Ale každopádně bych ke zkoušce šel - já dělal maturitu loni ve svých 27 letech na dálkovém studiu. Je to dle mého o dost těžší, protože není opravdu takový základ, když navštěvuješ školu 1x za týden a ne každý den. Zkoušky jsou bohužel stejné.

Matematiku jsem opakoval v září a musím říct, že toho člověk ví míň a míň...i když ví, že ho to v září čeká, tak se stejně učí až na poslední chvíli.

frisan
No pravě mě je 39 a dělá take dalkove. No holt me nic jineho nezbude. Ono jde zrusit prihlasku, ale pak se zrusi vse. Coz je taky blby, no na matiku ja proste nemam bunky:)
caafko*

Tak to obavy zcela chápu, ale není se čeho bát. Ono to zas až tak těžké nebylo - alespoň pro mě. Jak se říká - za zkoušku člověk nic nedá a aspoň pro příště ví, do čeho jde. Jednoznačně za mě - nic bych nerušil a "šel se tam podívat".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]