Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr cizích jazyků na sš

Od: kristynn odpovědí: 8 změna:

Ahoj, již čtvrtým rokem studuji němčinu.Problém je to , že v němčině už mám nějaké ty základy , ale pokud půjdu na střední na němčinu , nejpravděpodobněji se bude brát vše od začátku.Prosím vás, nevíte zde se náhodou nevyplatí si vzít jiný jazyk , např. Španělštinu, nebo je lepší zůstat u jazyka se kterým mám zkušenosti? Děkuji za vaše názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chatarka
hodnocení

2x

Zažila jsem u dcery na SŠ dělení do skupin na jazyky na začátečníci, pokročilí. To lze zjistit na té škole u zástupce ředitele. Už od začátku zvažte jazyk, ze kterého chcete maturovat. Počítejte taky s tím, že škola nemusí některý jazyk nabízet. A též se víckrát stalo, že student se musel přizpůsobit a vzít třeba ruštinu místo vysněné francouzštiny, aby bylo možno utvořit skupiny.

wasube*

chatařka Datum: včera 22:30

Víte co je zajímavé? Že hodně studentů odmítá ruštinu. A to si myslím že u studentů kteří studují cokoliv s názvem obchod a podobně, je to dost velká chyba. S Ruskem obchoduje a bude obchodovat celý svět a často uchazeči o nějaký zahraniční post může při výběru kandidáta pomoci právě znalost ruštiny. Nechápu, chtěla bych aby moje děti znaly aspoň základy azbuky, aby pak nekoukaly na jinou abecedu jak tele na nová vrata. Divím se tomu. Vedle populárních jazyků bych se učila i ještě jeden, který se může hodit.

hodnocení

2x

Sice se němčina na střední bere od začátku, ale takovou rychlostí, že se asi po půl roce se přehoní to, co se dělalo na základce. Tam bude ta výuka mnohem intenzivnější. Naopak učitelé počítají s tím, že už většina ty základy umí a začátečníci se budou muset rychle přizpůsobit. Samozřejmě, že čím víc budeš umět jazyků, tím lépe (ale ne jen základy). Být Tebou bych nezahodila to, co ses za 4 roky naučila.

asd1
hodnocení

1x

Španělština se hodí ve čtvrtině světa...

Mmch. minimálně se mu hodí jako cvičení mozku - paměti, logiky.. A bude se mu líp učit francouzsky a italsky (pokud se je bude chtít naučit;)

Záleží na tom co chceš dělat... Pokračovat v něčině a umět jí dobře. Nebo něco jiného a němčině se věnovat mimo školu nebo jí nechat zakrnět..

Určitě angličtina - to je základní cizí řeč kterou se domluvíš všude, alespoň co se týče cestování (letiště, hotely) a práce.

kristynn
Děkuji moc všem za rady , asi půjdu opět do němčiny.:)

iz*
hodnocení

1x

Máš-li možnost v němčině pokračovat jinde, klidně si můžeš vybrat jiný jazyk.

Ale spíše bych dala přednost němčině.

Základy se na SŠ proberou rychle a brzy se dostaneš dál než na ZŠ.

krispina*
hodnocení

0x

Ahoj Kristy,

už my na základní škole jsme měli na výběr, ze dvou dalších jazyků krom angličtiny. A mělii jsme na výběr němčinu a ruštinu. Měli jsme se rozhodnout spolu s rodiči co se budeme od 7 třídy ještě učit. Většina byla pro němčinu. Takže celý ročník se učil němčinu. Nemohli jsme mít i ruštinu z duvodu, že by se musel přijímat další učitel na výuku. Tak jsme se hezky naučili základy a bylo to v pohodě. Přišla jsem na střední (a to na Gymnázium spojené se střední odbornou školou). Nejdřív jsme se museli rozdělit podle skupin, na ty kdo se chce krom angličtiny která byla daná, učit bud němčinu nebo ruštinu. Jak gympl tak i odborná měla stejný počet hodin co se jazyků týče. Od prváku do čtvrťáku jsme měly vždycky tři hodiny angličtiny týdně. A pak jsme měli 2 hodiny němčiny a nebo ruštiny. Bylo to super, měli jsme fajne učitelky. Já jsem chodila na němčinu, jelikož jsem se jí učila na zš, a nechtěla jsem mít v hlavě ještě větší guláš, kdybych se začala učit třetí jazyk. Jeli jsme pohodovým tempem, ne všecko jsme stihli, ale ruznou gramatiku se nám snažila pořádně vysvětlit. Jak píše ivzez a elisa, je fakt že jsme v prvním pul roce probrali základy co jsme se učili na zš. A pak jsme probírali něco nového. Ale i tak jsme došli ve čtvrťáku do takové urovně, která sice stačila na uroveň matury. Ale paní učitelka nám to moc nedoporučovala, jelikož jsme měli málo hodin a některé věci jsme nestihli probrat. Takže pokud by si uvažovalo i o maturitě z tohoto jazyka, tak bych ti doporučovala, ještě individuální doučko navíc, aby ses nemusela strachovat, že by si to náhodou nezvládla.

kristynn

Ahoj , opět moc děkuji za rady.Tak uvidíme.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]