Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak citovat zákon a věstník

Od: johnny* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

píšu diplomovou práci a nevím si rady, jak citovat zákon (dostupný na cezdistribuce.cz/...)

a věstník (dostupný na eru.cz/...)

V jaké podobě by měla být citace uvedena v Seznamu citací.

Děkuji moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xart*
hodnocení

2x

Zkuste použít citacepro.com/... to by Vám mohlo usnadnit práci ;). Na citace zákonů se raději zeptejte u vás na škole, protože pokud vím, tak na citace zákonů nebo legislativních dokumentů není žádná ISO norma, ale já je vždy citoval analogicky jako ostatní dokumenty.

např.

Zákon č. 165/2012 Sb., Zákon o podporovanýchzdrojích energie a o změně některýchzákonů, ve znění účinném k 1.1.2016. In: Sbírka zákonů České republiky. Částka 59; Dostupné také z: http://www.cezdistribuce.cz/edee/content/file-other/distribuce/energeticka-legislativa/zakony/zakon-165_2012-zneni-ucinne-od-01_01_2016.pdf

třeba takto (dle citacepro.com):

Energetický regulační VĚSTNÍK: Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 5/2015. In: . Jihlava: Energetický regulační úřad, 2015, ročník 15, 6/2015. Dostupné také z: eru.cz/...

wasube*
hodnocení

0x

Malý dotaz, studujete Vy nebo zdější rádci pane kolego?*stop*

doplněno 27.02.16 17:36:

píšu diplomovou práci

-----------------------------------

;)

johnny*
hodnocení

Pane kolego.. To že se zeptám na jednu radu, jak citovat zákon a věstník, protože jsem toto nikdy necitoval a nikde jsem se s tím nesetkal... (ostatní citace mám) tak je to asi špatně, když se zeptám.. Vy asi všechno víte a nikdy jste nepotřeboval pomoct.. Bez ohledu na to že, to nemá ze studiem nic moc společného.. Jen jsem se slušně zeptal o radu a bylo mi slušně odpovězeno a poraděno. Nechápu moc tu Vaší reakci..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]