Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Já v tom nevidím logiku

Od: gog* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den já vůbec nevidím v týhle úloze logiku : Z bedny odsypali 110 kg jablek a zbytek rozdělil v poměru 1 : 3 : 4 :5 . Největší část po rozdělení vážila 110 kg .Urči původní hnotnost jablek v bdně . Prosím o rádu ptal sem známího ale on taky neví prosím o výsledek v případě i jak se k tomu došlo .Děkuji předem

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 24. 02. 2016 14:22:52
Nepomohlo by Ti víc doučování, než zde žádat o vypracování? To už je dnes třetí úloha...Když přijdeš k hotovému, nenaučíš se to!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

2x

Podívej se na tu druhou část: "Zbytek rozdělil v poměru 1 : 3 : 4 : 5 a největší část vážila 110 kg."
1) Která část vážila 110 kg?
2) Až si odpovíš na 1, ptej se dál - Kolika tuto část musím vydělit, abych zjistil, kolik váží "jeden díl" (tak abych mohl určit hmotnost těch poměrných částí).
Až odpovíš (i sem), leccos bude jasnější. Pokud ne, povedeme dál.

doplněno 24.02.16 15:25:

Víš ty co, Gogu, neznalost se odpustit dá. Ale nevychovanost, nevycválanost a drzost, zvlášť když se ti ostatní snaží pomoct, už je trochu za hranou. Až se naučíš chovat a jednat s respektem, ozvi se znovu a my rádi pomůžeme. Do té doby si budeš muset vystačit sám.

gog*
hodnocení

Vyšlo mi 13 a jsem dislektik a disgrafik a mám s těmihle věcmi potíž takže ne že když si to přečtete že začnete kopat do stolu .

iz*

Dyslexie ani dysgrafie nikomu nebrání logicky uvažovat.

(A podle mých zkušeností se ti, kteří některou poruchou učení trpí, na své "dys" nevymlouvají.)

Co kdyby ses nad příkladem opravdu zamyslel?

to je nesmysl, kdyz vite, kolik odsypali a take vite, ze zbytek je urcite vic.

Jakých 13? Největší část (tj. 110 kg) je ta s největším poměrem, tj. 5
gog*
hodnocení

nechceš mi říct výsledek?

hodnocení

1x

Já spíš nevidím logiku mít v bedně 396 kg jablek - to musíš mít na manipulaci jeřáb a jabka se při sypání potlučou.

gog*
hodnocení

Je to posledni věc pak už jdu pryč .

wraith*
hodnocení

0x

Nechtěl bych být nezdvořilý, ale kolik Vám je? Tohle je úkol pro tříleté! Je to jen dělení, násobení a sčítání!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]