Nejste přihlášen/a.
Maxime - nezoufej, každý nemá na střední školu. Jistě se najde učební obor, který by tě bavil. I když nejsi dobrý na ruce, tak praxí se zdokonalíš lépe a rychleji než pochopi ttřeba fyziku. Po vyučení si můžeš dodělat maturitu. Je lépe mít výuční list a živit se čímkoliv jak nedodělat střední a zůstat se základním vzděláním.
Se zdravkou bys jsi se musel vzdělávat celý život a obchodka pro kluka nemá uplatnění v praxi. Jo obchodka + vejška, to je jiná.
Maxime - není pravdou, že masérství je ženská práce. Nejsem sama, když se mám rozhodnou ke komu na masáže, tak to vyhraje vždy chlap. Má jiné techniky, nemá hlavu v tranzu, že dnes nemá kdo vyzvednout dítě ze školky, co bude dnes na večeři atd. Dokáže vnímat pacienta a snaží se mu ulevit od bolesti. Mám zkušenosti, chlap jako masér je k nezaplacení. A i v tomto oboru můžeš získat maturitu a další výhoda. Můžeš pracovat jako živnostník, to u každého oboru nejde.
Nedivím se, že se doma nelíbí nápad maséra či kadeřníka to je spíš pro zženštilý muže - dle mého názoru. Jak psal někdo může si výučák a dodělat nástavbu a budeš mít obojí.. Sice je to na 5 let ale budeš mít znalosti tak praxi( Výuční 3roky - nástavba 2)
pro maxim22® Datum: 23.02.16
Nedělej si legraci ze zdějších hodných rádců. Vrat se na fejs a tam si kafrej pitomosti se sobě podobnejma..
Začni svými koníčky, co tě baví, v čem jsi dobrý.
Tím směrem se odpíchnout a zvolit povolání. Možná, že tě tlačí do školy rodiče, za každou cenu mít maturitu, ale uživíš potom rodinu?
Není lepší mít hodně práce a tím i peněz, jako řemeslník? Být manuelně zručný! Co to znamená.? Nejsou přece jenom obory jako umělecký truhlář, kovář, zlatník. Jsou i jiné, co ti jde dobře, v čem jsi lepší než ostatní?
kadeřník - ženy chodí raději k mužům. Zkoušel jsi ostríhat kamaráda, dědu - i oholit, bratra, malé synovce atd.? Nějak si to prostě vyzkoušet. I ty masáže načíst a zkusit doma na někom.
Ano, pokud jsi komunikativní a dovedeš se bavit s holkama o modě, kosmetice, líčení a podobných věcch, tak je možné, že jsi hozený do těchto sfér a ve službách zákaznicím se najdeš. Jsou vizážisté, návrháři, manekýni, maséři, sportovní maséři, výživoví poradci, prodavači oděvů v nějakém značkovém obchodě, maskéři v televizi, divadle, filmu ...
Dnes není vše doménou žen, naopak mužský pohled, názor vnese nový vítr, neotřelé nápady.
Můžeš si koupit kvalitnější nůžky pro tuto profesi a zkoušet stříhat, kdo se dá. Nebo na starých parukách.
Nevím jak u vás, ale u nás jsou teda střední lehčí než základky.. To že ti jde učení špatně na ZŠ neznamená že to půjde stejně i na SŠ.
V první řadě je dobré, že o tom dokážeš takto v souvislostech přemýšlet. Obyčejně hloupý člověk nesestaví takovou to otázku. Tak to za prvé. Neférový je celý život. Čím kdo na to dříve přijde, tím ho snadněji prožije. Spravedlnost bude možná až v dalším životě. Pokud nejseš dobrej na ruce, jak píšeš, tak se jdi rovnou zahrabat, jseš k ničemu, ale nevěřím tomu. To se jentak občas říká. Nevím, proč by měl mít každý maturitu. Optimální rozložení je tak 10% vysokoškolsky vzdělaných lidí, 30% se středním vzděláním. To tak odpovídá. Hlavně dříve všichni pracovali, a tím se tu práci i nakonec naučili, protože v opačném případě by chcípli hlady. A to se nikomu tenkrát nechtělo. Dneska v pokřiveném sociálním státu si každý myslí, že má na všechno nárok, a aní nehne zadkem, a naši politici ho v tom ještě utvrzují. Podle mě je to degenerace. Ale tak to obyčejně stejně bývá. Mě se líbil ten příspěvek, nevím jestli ho psal Jethro nebo Ernie (oba dobří) o té jízdě autem na Krétě. To je přesné. Člověk musí furt sledovat, co se kolem něho děje. Kdo věří na předpisy a jejich dodržování tak to má pak dost těžké.
pro maxim22® - Datum: 23.02.16 13:48
Dřív každej aspoň měl práci. : (
----------------------------------------------------------------------------
Poznala jsem, že se nudíte a tak Vám poradím - místo času, který trávíte provokacemi na diskuzích, zkuste se učit, patrně jste nelhal o té inteligenci. A budte opravdu rád že nežijete v době "kdy každý měl práci". Patrně byste asfaltoval silnice nebo kopal kanály, na víc podle toho jak popisujete školní uspěchy byste prostě neměl. Tehdy si všichni totiž vybírali a to i učně. Nikdo by nechtěl aby mu hloupý učen dělal elektřinu nebo stavěl dům, takže i neinteligentním nic jiného nezbývalo, než práce, které jsme tu popsala.
V dnešní době máte holt jistotu, aby škola dostávala peníze tak vezme i uplné idioty, že to tak musím říci, proto také hluboko klesla uroven naší "inteligence", diplomku napíšu že se obrátím na internet, vystuduju levou zadní, přece si škola nebude ostudu. A tak nám ze škol vycházejí nevzdělanci, co nepřečetli jedinou knížku, neumí gramatiku, neumí počítat, neumí nic. A chtějí mít maturitu, protože jsou na ruce leví...Jděte se vycpat vážený. Život Vám ukáže že možná Vám nezbyde nic jiného než se těma rukama opravdu živit když jste líný se učit.
Každej nemůže bejt chytrej," řekl přesvědčivě Švejk, "ti hloupí musejí dělat výjimku, poněvadž kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej člověk úplně blbej."
pro mp...já taky bych toho chtěla, ale když ono to všechno stojí námahu...
tak jsem radši za blbýho...
maxim22® Datum: 23.02.16 16:57
To nejsi a už nikdy nebudeš, neboj se. Chceš být chytrý, vzdělaný, nechceš se živit rukama, práce Ti nevoní, zatím tu píšeš jak žák 4 třídy na I stupni ZŠ a maturitu zadarmo. A nevím proč se ptáš jestli jsi hloupý, když to dobře víš.
Maxime, píšeš, že by tě zajímala "zdrávka".
Před třema roky jsem pomáhala s výběrem dalšího vzdělání dívce,
která na tom na základce byla se známkami podobně jako ty.
Vytipovala jsem jí několik učebních oborů, jeden z toho ošetřovatel na SŠ.
Dívka si vybrala ošetřovatele, učení ji od začátku baví, má lepší známky než na základce, letos bude končit. Bude-li mít chuť, může na stejné škole pokračovat na nástavbě a doplnit si maturitu. Celkem by to trvalo o rok déle než kdyby šla rovnou na SŠ, ale měla by výuční list i maturitu.
Nebyla by to cesta i pro tebe?
Podobných učebních oborů je víc. Napíšeš-li město, odkud, jsi,
zkusím se ti po něčem poohlédnout.
_______
Otázku ani reakce na předchozí odpovědi nenapsal hlupák.
Proč si to o sobě myslíš?
Ani školní známky nevypovídají nic o inteligenci, chytrosti, hlouposti, ...
Jenom zaznamenávají, co ti jak v té které době šlo.
Hloupej určitě nejsi, to bys to takhle nedokázal prodiskutovávat. Snad všechny osobnostní testy, IQ včetně, jsou strašně ovlivnitelný aktuálním duševním rozpoložením, takže bych jim moc velkou váhu nepřikládal.
Kadeřníka bych nedoporučil z důvodu nízkých příjmů, za předpokladu, že bys byl jen zaměstnanec. Je potřeba uvažovat i nad tím, kolik si můžeš vydělat, protože na škole můžeš strávit jen tři roky, ale živit se pak budeš muset třeba dalších 50 let. Masér rozhodně není nijak ženská práce, je to pěkná makačka. Je spousta chlapů, co dělá maséry, já sám k jednomu chodím. A jako masér si můžeš vydělat dobrý peníze. Jen bych to nebral jako jediný vzdělání. Volil bych jinou školu a na maséra si spíš udělal kurz. Může se totiž stát, že ze zdravotních důvodů časem nezvládneš namasírovat víc, jak dva lidi za den a to by ti pak asi na život nestačilo.
Můj bratranec měl na základce velký problémy. Po základce šel na opraváře zemědělských strojů, tam mu to začalo jít, tak si udělal maturitu a nakonec i výšku a je Ing. Já jsem sice problémy na základce neměl a všichni včetně rodičů a učitelů mě cpali na střední, ale stejně jsem tam nechtěl. Taky jsem volil tuhle cestu po krůčcích, i když jsem nikdy neměl ambice mít výšku. Vyučil jsem se jako automechanik, udělal si maturitu a pak i Bc. Je rozhodně lepší mít nějakou odbornost než žádnou, takže bych ti doporučil nejdřív nějakej učební obor, kterej by tě opravdu mohl bavit. Vybírej dobře, ne jen podle problematiky, ale i podle toho, jestli si dovedeš představit, že bys to i vykonával. Pak si můžeš udělat třeba i tu maturitu a kdoví.
Rozhodně nevěš hlavu, základka opravdu nic neznamená.
Ne, hloupej určitě nejsi, to bys sem nepsal.
Já být tebou, tak bych se spolu s mámou snažil zjistit jestli nemáš nějakou poruchu učení, nebo se jenom prostě neumíš efektivně učit. Obojí se dá spravit.
Asi by bylo nejlepší, kdyby sis našel nějaký učňák, něco, co by tě aspoň trochu bavilo. A že nejsi šikovný na ruce není vada, od toho na ten učňák budeš chodit, aby tě něco naučili. A určitě se kvůli prospěchu nebudeš trápit tak, jako by ses třeba trápil na střední škole. Hlavně bys pak uměl nějaké řemeslo, líp by se ti hledala práce a dobře by sis vydělal. Navíc po ukončení učňáku si můžeš maturitu dodělat, ve hře jsou různé nástavby a pod.
A jestli přeci jen koukáš po nějaké lehčí škole, tak co hotelovka? Ale to by ses musel poprat s angličtinou
Tak přeju hodně štěstí !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.