Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměr na gymnasium

Od: se* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

hlásim se na Libenský zámeček gymnasium berou do průměru 1,9

mají tu vzorec na vypočítání

můj průměr na konci 8.tř je 1.07 a pololetí 9. třídy 1,00

a nemám žádné diplomy

1. Každému žáku budou přiděleny body podle vzorce
(PR8 + PR9 - 2).8 - PB + 2,
kde:
PR8 = průměrný prospěch žáka na konci 8. ročníku
PR9 = průměrný prospěch žáka v pololetí 9. ročníku
PB = pomocné body, a to
0.5 - žáci se ZPS (doloženou rozhodnutím o ZPS)
0.3 - úspěšní řešitelé olympiád v příslušném školním roce (do 3. místa
v obvodním kole, resp. úspěšní řešitelé krajského kola - doložené
diplomem)

když to počítám podle tohoto vzorce (viz) vychází mi nesmysly

pomocte děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

nejou tam podrobnější informace? Jako třeba že ten vzorec není na výpočet prúměru, ale nějakého jiného hodnocení? V tomhle by mělo podat vysvětlení gymnácium, to je věc jeho podmínek; není něco na jejich webu, třeba? A je ten vzorec dobře opsaný?

Prostě se mi zdá, že tyto informace budou nějaké neúplné, jsouce zprostředkované.

pepyk93*
hodnocení

0x

A co je na tom? Dosadím do uvedeného vzorečku :

(1,07+1,00-2)*8-0+2 a vypočítám ho.

(2,07-2)*8+2

0,07*8+2

0,56+2

= 2,56

Výsledek je 2,56 bodů.;)

se*
hodnocení

je to ale nějákej nesmysl berou do 1,9 to by nevzali ani člověka se samejma jedničkama?! měl jsem na konci roku jednu 2 a pak jedničky

repak*

Kde jsi vzal těch 1,9 jako limit pro přijetí? To opravdu bez samých jedniček a olympiády nebo ZPS splnit nejde.

Podle stránek školy přijímačky nejsou, pořadí uchazečů bude podle toho vzorce. S Tvým prospěchem bych byl v klidu, 120 jedinců se samými jedničkami, úspěšným řešením olympiády nebo ZPS hlásících se zrovna na tenhle gympl se těřko najde. A Ty jsi hned za nimi.

se*
hodnocení

gulz.cz/... tady jsou blížší info

repak*

Já jsem asi slepej, já tam žádný limit nevidím. Jen vzorec podle kterého se určí pořadí. Ono tedy tím je to tvrzení o 150 přijatých poněkud zmatečné.

hodnocení

0x

No tak skutečně jsou ty informace matoucí; to o průměru bude "jedna paní povídala". Rozhoupal jsem se a podíval na web gymnázia http://www.gulz.cz/ (což jsi měl udělat jako první a pořádně si ho přečíst před tím, než se budeš ptát lidí, kteří nejsou s podmínkami seznámeni) a vše je tam zcela jasně řečeno; snad jedině není uvedeno explicitně, jestli uspořádání je vzestupně nebo sestupně, ale když si uvědomíš, třeba, že vyšší (tedy horší) průměr znamená vyšší index, je vše jasné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]