Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
hlásim se na Libenský zámeček gymnasium berou do průměru 1,9
mají tu vzorec na vypočítání
můj průměr na konci 8.tř je 1.07 a pololetí 9. třídy 1,00
a nemám žádné diplomy
1. Každému žáku budou přiděleny body podle vzorce
(PR8 + PR9 - 2).8 - PB + 2,
kde:
PR8 = průměrný prospěch žáka na konci 8. ročníku
PR9 = průměrný prospěch žáka v pololetí 9. ročníku
PB = pomocné body, a to
0.5 - žáci se ZPS (doloženou rozhodnutím o ZPS)
0.3 - úspěšní řešitelé olympiád v příslušném školním roce (do 3. místa
v obvodním kole, resp. úspěšní řešitelé krajského kola - doložené
diplomem)
když to počítám podle tohoto vzorce (viz) vychází mi nesmysly
pomocte děkuji
nejou tam podrobnější informace? Jako třeba že ten vzorec není na výpočet prúměru, ale nějakého jiného hodnocení? V tomhle by mělo podat vysvětlení gymnácium, to je věc jeho podmínek; není něco na jejich webu, třeba? A je ten vzorec dobře opsaný?
Prostě se mi zdá, že tyto informace budou nějaké neúplné, jsouce zprostředkované.
A co je na tom? Dosadím do uvedeného vzorečku :
(1,07+1,00-2)*8-0+2 a vypočítám ho.
(2,07-2)*8+2
0,07*8+2
0,56+2
= 2,56
Výsledek je 2,56 bodů.
je to ale nějákej nesmysl berou do 1,9 to by nevzali ani člověka se samejma jedničkama?! měl jsem na konci roku jednu 2 a pak jedničky
Kde jsi vzal těch 1,9 jako limit pro přijetí? To opravdu bez samých jedniček a olympiády nebo ZPS splnit nejde.
Podle stránek školy přijímačky nejsou, pořadí uchazečů bude podle toho vzorce. S Tvým prospěchem bych byl v klidu, 120 jedinců se samými jedničkami, úspěšným řešením olympiády nebo ZPS hlásících se zrovna na tenhle gympl se těřko najde. A Ty jsi hned za nimi.
No tak skutečně jsou ty informace matoucí; to o průměru bude "jedna paní povídala". Rozhoupal jsem se a podíval na web gymnázia http://www.gulz.cz/ (což jsi měl udělat jako první a pořádně si ho přečíst před tím, než se budeš ptát lidí, kteří nejsou s podmínkami seznámeni) a vše je tam zcela jasně řečeno; snad jedině není uvedeno explicitně, jestli uspořádání je vzestupně nebo sestupně, ale když si uvědomíš, třeba, že vyšší (tedy horší) průměr znamená vyšší index, je vše jasné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.