Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předpony a přípony - latinsky

Od: elisa24® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jak se prosím jedním latinským slovem řenkou předpony a přípony? Používá se to v angličtině při tvorbě slov, ale nemůžu si na to vzpomenout. Pamatuju si jen předpony - prefixes a přípony sufixes. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

prefix. suffix

hodnocení

Děkuji a nevíte prosím jedním slovem prefix i suffix dohromady?

ben®

Dobrý den, nehledáte slovo affix? Podívejte se viz odkaz - ono je to názvosloví (pokud mohu tento výraz použít) složitější, resp. rozsáhlejší. Zdravím!

P.S. Nebo by šel snad i výraz adfix.

en.wikipedia.org/...

doplněno 22.02.16 09:51:

kartaginec - ano, tazatelka to posoudí, protože se jí snad "rozsvítí"v hlavě, když si nemůže vzpomenout na ono slovo.

doplněno 22.02.16 12:17:

elisa24 - nemáte zač.

Dobrá odpověď, ale jestli je to to, co tazatelka potřebuje, musí posoudit zama. Do úvahy připadá ještě morfém, ale to je až příliš obecné.

doplněno 22.02.16 10:12:

A navrch se musím omluvit, nevšiml jsem si, že prefixi a sufixy tazatelka uvádí sama.

hodnocení

Děkuji, asi to bude affix, významově to odpovídá. Čekala jsem, že to bude delší slovo, ale asi se mi to nějak zkreslilo. Moc děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]