Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtyřdobý zážehový jednoválec (Motor)

Od: bezpalec odpovědí: 2 změna:

Mám tu domácí úkol z fyziky a jsem poněkud zaražen. Mám zadaný zdvihový objem,max. výkon při otáčkách za minutu,max rychlost,spotřeba a potřebuju zjistit Kolik pracovních cyklů proběhne při ujetí 1 km maximální rychlostí a Jaký objem paliva spotřebuje motor při jízdě maximální rychlostí při 1 pracovním cyklu.

Nevím si rady protože mám pocit že jsme se to ještě neučili, zatim jsme se učili jen účinost T1-T2/T1

Mohl by mi tu někdo poradit s postupem? děkuju

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bezpalec
hodnocení

Takhle to mám zadané

Čtyřdobý zážehový jednoválec (Motor)

Netuším, na jaké úrovni se očekává řešení, jestli to nepromitivnější, vycházející z předpokladu, že motorka pojede max. rychlostí právě při max výkonu a definovaných otáčkách a že právě pro tento stav platí udávaná spotřeba (což je ale ve skutečnosti blbost, přesto se to tak asi má chápat), pak je to snadné, ne? Spočtěte si, za jak dlouho ujede 1km při rychlosti 115 km/h. Vypočtený čas vyjádřete v minutách a tak snadno zjistíte, kolikrát se otočil motor při 7000 ot/min.

Spotřebu paliva pak máte uvedenu na 100 km, pro 1km ji tedy podělíte 100. Z litrů na mililitry dostanete výsledek po vynásobení 1000x a kapky dostanete po dalším násobení 100x.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]