Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Báseň pro 8. Rocnik - okres

Od: eliska* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem básně. Byla jsem vybrana do okresniho kola s básní Vodník od Erbena. Jenže s tou nemůžu jit do okresu. Zaprvé bych se ji nenaucila celou a za druhe všichni učitele ji znaji takže by to byl problém. Hodně me baví recitovat básně podobné Vodnikovi. Dramaticke. Proto bych chtela pomoc s vyberem. Všem předem dekuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Dobře se učí a pamatují např. i tyto dvě:

František Ladislav Čelakovský – Toman a lesní panna

babel.mml.ox.ac.uk/...

Karel Jaromír Erben – Zlatý kolovrat

kytice.estranky.cz/...

doplněno 20.02.16 10:06:

Já se domnívám, že Malý princ není příliš vhodný. Ale je to jen můj názor. Vyber si podle sebe to, co se Ti bude dobře učit, pamatovat a recitovat. Přeji Ti hodně štěstí!

eliska*
hodnocení

Myslíte že je vhodny k recitaci Malý princ? první dvě kapitoly?

lidus*
hodnocení

2x

JiřÍ Orten, Elegie, já bych volila Elegie 7 (píši vám Karino). Vrchlický., Amor-dolor, Píseň o štěstí a další, Nezval., Král a vosa, Proč byste se nenaučila Vodníka celého?

Malý princ, to bys musela ale být recitátor víc než velmi dobrý, ač se to nezdá je to velmi náročné, já bych to nevolila.

Eliško, která jsi třída?

doplněno 20.02.16 10:28:

Omlouvám se, ročník máte v nadpisu, pro 8 třídu jsou vhodné všechny co jsem napsala.

eliska*
hodnocení

Ja bych se naučila Vodníka celého. .. ale učitelka mi radila abych si vybrala něco jineho protoze by tam poznali i ty nejmenši chybičky
jabraka*

Protože jsi Eliška,klidně ti pošlu i něco od sebe.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]