Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , nemohl jsem vybrat jak nazvat tuto rubriku. Ale chtěl bych se zeptat
1 . Zda se nepletu ale i na SŠ se o pololetí resetujou krom známek , omluvené a neomluvené?
2 . Zda je na toto i zákon a jaký je to paragraf případně?
3 . Zda i v 2. pololetí mohla učitelka využit 2 neomluvené hodiny s 1. pololetí?
Děkuji za odpovědy !
0x
Už su ze školy dlouho, ale nějak nechápu o co ti jde.
Proč by se měly resetovat známky a omluvené / neomluvené hodiny?
Pololetní vysvědčení je především informace pro tebe a pro rodiče, jaké předměty ti jdou dobře a v jakých máš přidat.
Něco je snad uvedeno ve školském zákunu, ale takové detaily asi ne.
Já bych si nedovolil, v době kdy jsem chodil do školy, ani jednu neomluvenou hodinu. Pokud jsem šel k lékaři a nebo jsem z rodinných důvodů nemohl do školy, tak jsem donesl omluvenku. A že bych chodil za školu mne nenapadlo, protože jsem byl rád za všechny informace od učitelů.
0x
Absence se za každé pololetí počítají zvlášť, neomluvené hodiny se do druhého pololetí nepřevádějí.
Děkuji , ja jen že mi převedla s minuleho učitelka do druhého tak mě to tak zaujalo jestli to vůbec smim.
A zaškolu nechodim , jen učitelka nepochopila že sem zapomněl jednou žákovmkou doma na stole ...
A jedna je s toho že sem nebyl ve škole skrz doktora ale dlužil jsme ji ten den dalši omluvenku x)
doplněno 19.02.16 15:35:
A děkuji vam za info !![]()
Ono také záleží na tom, co jsi měl na vysvědčení nebo výpisu - zda jsi tam měl ty neomluvené hodiny uvedené. A pozor, za pozdní omlouvání absencí může být důtka ředitele až snížený stupeň z chování. Také by sis asi měl pocvičit češtinu a ne hledat paragrafy na učitele.
Absence omluvené i neomluvené jsou po týdnech zapsány v třídní knize. Koncem každého pololetí se absence uzavře k nějakému dni. Přeci tedy není možno absenci z prvního pololetí vygumovat a napsat ji do nějakého týdne v druhém pololetí. Nahlédni do třídnice a zkontroluj si absenci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.