Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o informace, jak probíhá maturitní večeře. Začíná se u nás ve třídě plánovat, ale jelikož ze zdravotních důvodů mám individuální plán a moc tedy do školy nechodím, tak vím jen dohodnutá fakta, jako je: kdy, kde a co je na výběr k jídlu. Nevím ale, co se tam kromě toho, že se sejde celá třída s třídní učitelkou u jednoho stolu a nají se u toho, případně přípitek, a budou spolu mluvit např. o maturitě? Hledala jsem na internetu, ale našla jsem jen věci k maturitnímu plesu, který už máme za sebou, a pár fotek ze 2 večeří. Na jedné to vypadalo jako celkem slušná akce, že se spolu fotily kamarádky a všichni seděli a povídali si. Na té druhé to ale vypadalo, spíše jako z nějaké hospody, kde se jich spousta opila a dělali věci, které by asi normálně nedělali... Myslím si, že v mé třídě jsou většinou na úrovni, ale nevím, jestli tam nebudu za exota, když nemohu ani trochu pít alkohol. Navíc jsem introvert a s nikým se moc nekamarádím, takže mám obavy z toho, že tam budu jen mlčky sedět a dívat se na ostatní. A ještě, když k tomu přidám, že do školy chodím málo, tak bych nerada, aby to vypadalo, že do školy moc nechodím, ale tam přijdu... A musela bych i odejít dříve domů, jelikož jsem dojíždějící a právě ze zdravot. důvodů bych tam asi ani nějak moc dlouho nemohla být Na druhou stranu, to zas možná může být celkem pěkný zážitek, který se nebude opakovat. Chtěla bych proto poprosit, jak obvykle tyto akce probíhají, zda bývá na programu i třeba tančení na hudbu, ať už ve dvojicích nebo volně. Pamatuji si, že mi jednou moje bývalá kamarádka říkala o jedné akci, kde byla se třídou a byl tam i někdo z vyučujících, kdy se i ona byla celkem opila a pak se tam skamarádila s nějakými neznámými kluky, kteří byli ve druhém salónku, a že jí pak učitelka říkala, že si o ní myslela, že je taková tichá myška, a nakonec se tam celkem rozjela. Nepamatuji si však bohužel, zda to byla maturitní večeře, ale nic jiného mě nenapadá, jedině, jestli to nebylo po maturáku na mazci, ale tam dle mého neměli vyučující. Zatím jsem jim kývla, že bych nejspíš šla také, ale ještě to mohu změnit.
Děkuji za Vaše odpovědi.
- já bych šla - a uviděla bych. Odejít mohu vždycky - a snad se přece jenom s někým ve třídě bavíš, ne? - stejně bych se tedy bavila i na maturáku.
Ale pokud bys byla za exota jenom proto, že nepiješ alkohol a "netančíš nahá po stole" - tak tam fakt raději nechoď. Dneska je mládež divná a může být i nebezpečná - jak známo z bulvárů.
Docela souhlasím s předchozí rádkyní - jít, nebo nejít, toť otázka, ale odpověď na ni znáte pouze Vy. Jděte, jak a jestli se Vám bude chtít. Zkušenost praví, že když se člověku někam úplně nechce, obvykle to pak bývá fajn záležitost, ale to my za Vás nerozhodneme. Také by mě zajímalo, co to taková maturitní večeře je - my měli jen stužkovací večírek (což byla vlastně taková večeře) a pak maturitní ples, ale maturitní večeři ne. Jestli říkáte, že jsou spolužáci na úrovni, prostě se najíte v příjemném prostředí, popovídáte si a půjdete domů. Všichni asi vědí, že máte zdravotní omezení, když máte individuální plán, a nikdo se tedy nejspíš podivovat nebude. Mimochodem já také nesmím alkohol, jsem cca dvakrát starší než Vy a taky se občas setká tahle informace s povytaženým obočím. Inu, lidi jsou různí - mně jsou tyhle reakce jedno a alkohol mi nechybí, dokážu se bavit i bez něj. A když je společnost taková, že to bez alkoholu nejde, odcházím, neb ze své podstaty mě nezajímá. Rozhodněte se zkrátka podle vlastních preferencí a nálady a dopadne to dobře
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.