Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třídní mě nabádá ukončit školu já ale nechci

Od: natalie* odpovědí: 19 změna:

Zdravím, potřebovala bych poradit, mám ve škole problémy.
Mám hodně neklasifikací a hodně zameškaných hodin, učitelka mi to ale musela omluvit, protože jsem byla nemocná a mám to vše omluvené od doktorů. Jenže ona pořád neustále chce, abych školu ukončila. Asi si myslí, že když mám tolik neklasifikací, tak si nezvládnu to doplnit. Jenže já školu ukončit nechci. Chci se zeptat, má učitelka právo mi rozkázat ať si podám žádost o ukončení studia?

Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

učitelka na to nemá právo, a do konce roku toho se dá ještě hodně zvládnout, ale musí se chtít tak koukej trošku hejbnout zadkem ať tě nevylejou

asd1
hodnocení

2x

Může jen radit, doporučovat. Rozkazovat právo nemá a žádnou žádost o ukončení studia podávat nemusíš.

Na tvém místě bych jí řekl že ukončit školu nechci. Tím bych to považoval za vyřízené. Pokud by nepřestala, tak bych jí odpověděl že už jsem jí to říkal. Pak řešil s ředitelem její nátlak a snahu nařizovat ukončení.

V pololetí nevidím problém s pokračováním na škole...

Může ti začít škodit, topit tě abys neprospěla - pak je tu ředitel školy a nadřízené úřady (zřizovatel školy, inspekce atd.)

hodnocení

1x

Nemá na to právo.

pavlik*
hodnocení

1x

Ahoj, určitě Ti může říci svůj názor či Ti něco doporučit, ale rozhodně Ti nic přikázat nemůže. Musí postupovat v souladu se školním, klasifikačním řádem, vše musí mít podloženo. Pokud máš absenci řádně omluvenou od lékaře, tak je to v pořádku, ona se sice může domnívat, že vzhledem k tomu školu nezvládneš, ale do ničeho Tě nutit nemůže. Žádost musíš vyplnit Ty, nebo přinejmenším podepsat, musíš s ní souhlasit, případně o ní musí být informováni Tví rodiče. Pokud jsi se nijak neprovinila proti školnímu, klasifikačnímu řádu, nemůžeš být vyhozena.

hodnocení

0x

Nějak nerozumím. V případě zameškání mnoha hodin ze zdravotních důvodů nebývá zvykem ukončovat studium, ale absolvovat přezkoušení, přerušit studium nebo opakovat ročník. Alespoň za nás tomu tak bylo. Nemáte ještě jiný "škraloup"?

doplněno 11.02.16 10:35:

Pak tomu nerozumím dvojnásob (jednání učitelky). Dle mého Vám hrozí maximálně opakování ročníku.

natalie*
hodnocení

Žádný škraloup nemám, mám absence, protože jsem měla hodně těžkou infekci ženských orgánů. Když jsem se do školy vrátila to bylo minulý týden, kdy bylo vysvědčení, samozřejmě jsem počítala s neklasifikacemi a také jich mám dost, ale po dobu co jsem marodila jsem se učila a s učením jsem nikdy problémy neměla, chtěla jsem si známky prostě tenhle měsíc normálně doplnit neklasifikačními testy. Jenže učitelka mě snad při každé příležitosti nabádá, abych si šla podat žádost. Je mi skoro 19 a i přes to, že jsem dospělá, volá mým rodičům a říká jim, že by bylo lepší, kdybych školy nechala.

hodnocení

0x

Jinak je ještě jedna věc. Sice máš zameškané hodiny omluvené od lékaře, ale překročíš procentuální hranici absence a můžeš mít problém. Každá škola tu hranici má nastavenou trochu jinak. Někdy 30 procent někdy více či méně. Pokud tuto hranici přesáhneš, může ti ředitel školy nařídit opakování ročníku.

natalie*
hodnocení

Měla jsem teď minulý týden pololetní vysvědčení a dostala jsem neklasifikace, ale já s tím počítala a chci si známky doplnit neklasifikačními testy.

majsterjoe*

Při prvním pololetí ale není v ničem problém.

natalie*
hodnocení

Také jsem si to myslela, já nikdy se známkami problémy neměla. Do konce února mám termíny na testy a na ty jsem naučená a neměl by být problém. Jenže já byla včera u doktorky na kontrole a když jsem přišla do školy, tak hned měla zase kecy, že bych si měla zajít za ředitelkou a podat si žádost o ukončení. Pořád má takové narážky a mám už strach, že mě vyhodí nebo že prostě budu muset školu nějak ukončit. Řekla jsem ji, že když mi to nechce omluvit tak ať mi to neomlouvá, měla bych raději klidně nějaký kázeňský postih, ale nne aby mě vyhodily. :((

asd1

Jednou jí slušně ale jasně říct že ukončit školu nechceš a pak jí jen slušně odpálkovat že tohle téma je uzavřené. Narážky a nátlak ať si nechá pro někoho jiného.

Omluvit ti absenci musí a vyhodit tě jen tak nemůže.

Já bych jí asi řekl, že by za ředitelem měla zajít ona a podat si výpověď. Že nezvládá práci pedagoga. (Pak by teprve bylo dusno :D Ona ti v podstatě dělá to samé...

natalie*
hodnocení

Tak tohle je opravdu skvělá odpověď. Mockrát děkuji. :):-D

radajz*
hodnocení

0x

Ahoj, nařídit ti nic nemůže. A už vůbec ne nějaká učitelka. Každej není, jako já, ale pokud by takhle jednala se mnou, tak bych ji jednou upozornil, že studium neukončím a pokud by to nepomohlo, šel bych si na ni stěžovat k řediteli.

Každopádně bys měla projevit snahu a aktivní zájem, hned se na tebe budou dívat jinak.

hodnocení

0x

Nevím, jak je to nyní, ale kdysi existoval individuální studijní plán. Žádali o něj hlavně studenti sportovci, ale také studentky matky po porodu. Nenechte se ze školy vypudit, důkladně se informujte na možnosti individuálního studia, třeba jen na jedno až dvě pololetí.

martinaa*
hodnocení

0x

Jak je psáno výše, s čímž úplně souhlasím. Slušně, ale jasně říci, že školu ukončovat nebudeš a nepřeješ si, aby tě do takového rozhodnutí nutila. Stejně tak si nepřeješ, aby s tímto obtěžovala tvé rodiče, pokud se jí něco nebude líbit, jsi plnoletá a chtě nechtě to bude řešit s tebou. Pokud bude i nadále nesmyslně prudit, neboj se zajít za ředitelem.

Na něco takového nemá právo a navíc je to docela mimo pedagogické i slušné jednání.

buss
hodnocení

0x

Nech to na řiditeli, klasifikační poradě. A máš na to školu dokončit, doučit se učivo, nechat se překoušet? To neuvádíš!

natalie*
hodnocení

Uvádím, stačí si to přečíst. Známky mám dobré a s učivem jsem nikdy neměla problém. V prváku jsem měla vyznamenání. Samozřejmě, že jsem se učila i v době nemoci, protože jsem počítala s tím, že neklasifikace budu mít. Termíny mám napsané ve výpisu. Jen moje třídní mě neustále, kdykoliv s ní mluvím přesvědčuje, abych školu ukončila. Měla jsem strach, že mě prostě vyhodí nebo mi nějak nařídí, že ji prostě ukončit budu muset, i když z toho co tu píšou ostatní na to opravdu asi nemá právo. Já ve škole žádné problémy nemám, žádné potíže jsem nikdy nedělala a problémový člověk taky nejsem.

uska*
hodnocení

0x

Natalie - něco jsi zamlčela, že jo? Není v tom pouze jedna nemoc. Kolik máš zameškáno hodin? Pak mě zaráží, že je ti skoro 19 a nejsi ani v maturitním ročníku.

natalie*
hodnocení

Už jsem psala, že jsem měla těžkou infekci ženských orgánů a stále mě to trápí. A promiňte, ale to není jako onemocnět angínou na týden nejdéle na čtrnáct dní. Mám papíry od obvodního, gynekologa i z nemocnice. Proto mi to z nechutí omluvila, jinak by měla určitě mnohem víc řečí. Mám zameškáno něco přes dva měsíce. 19 mi je proto, že jsem ze základky nastoupila na jinak zaměřenou školu, kterou jsem po dvou rocích ukončila a nastoupila na tuhle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]