Nejste přihlášen/a.
ahoj, pred nedavnej jsem se docetla ze je mozne si udelat skolu bez chozeni do skoly, tj. ze bych si udelala napriklad rekvalifikacni kurz na kuchare, pak bych se jen prihlasila ke zkouskam na nejakou skolu co to provozuje. praxi uz bych mela jakoby z toho kurzu (kdybych sla na kucharskou skolu). ale porad nechapu, ani jsem se nedocetla jak to chodi, za jak dlouho bych se musela naucit ke zkouskam, mate s tim nekdo zkusenosti nebo vite nekdo jak to chodi?
Co vím já, tak zkoušky zajišťuje ten kdo rekvalifikaci pořádá. Když jsem byla na učňáku- kadeřnice také jsme tam měli rekvalifikanty. Chodili nějak asi jendou týdne do školy na výuku teorie a jinak měli pořád praxi. Rekvalifikace trvala tuším 1 rok a pak měli závěrečnou zkoušku. Ale byli to už všichni co měli nějakou školu. Jestli nemáš maturitu ani jiný výuční list, nevím jestli je to takhle možné.
mam zakladku, myslela jsem to tak, ze bych si vyucni list udelala za rok, neco jsem o tom cetla, ale nikde zadou skolu ktera ma na to povoleni neuvadej, jde tam hlavne o to abych mela praxi, a udelanej rekvalifikacni kurz, pak jen ty zkousky na nejakje ty skole. ale to jsem o tom cetka tak je to vse z roku 2007, buh vi jestli to tak jeste je
Se základním vzděláním to bude těžší, (asi i) delší
a dražší (kurzy a zkoušky jsou placené),
než kdybyste absolvovala běžný tříletý učební obor.
(Nechcete to radši ještě přehodnotit?)
Odkazy:
NárodníKvalifikac/... – obor kuchař expedient (kód: 65-011-E)
VzděláváníApráce.cz – dílčí zkoušky zkoušky k oboru kuchař
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.