Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napomenutí třídního učitele

Od: jaroslava11 odpovědí: 17 změna:

dobrý den,

co si myslíte o napomenutí třídního učitele, které dostane žák první třídy za prvním pololetí?

Dítě je dost hlučné a tudíš na sebe dost upozorní.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
A co si máme myslet?
Asi deťátko budou muset rodiče trochu dát do laťě.
Někteří rodiče však zcela jistě budou zkoušet dát do laťě učitele.
Já jsem pro první možnost.

Souhlasím i já jsem jednoznačně pro první možnost.

jaroslava11
hodnocení

A jak si představujete takové dávání do latě? Když u toto nejste?

V první třídě si dítě zvyká. A učitelka by určitě měla vědět jak na ně.

A když u toho nejste, jak víte, jak závažné jsou prohřešky? Co vše dítě vyvádí, jak se projevuje? "Hlučné a upozorní na sebe" může být název pro spoustu věcí.

Ale ano, já s Vámi souhlasím, napomenutí nemusí být v pololetí 1. třídy účinné. (To ale záleží na dalších okolnostech, které my neznáme; účinné za určitých okolností být může). Nesouhlasím s Vámi ale v tom, že byste neměla prostředky, jak chování dítěte ve škole ovlivnit - více už napsali jiní.

Příbuzná v 1. třídě učí a ráda vzpomíná na maminku, která někdy v listopadu začala přicházet pro kluka až do třídy hned po vyučování. "Paní učitelko, zlobil dneska?" - "Zlobil." - "Tak broučku, dneska nebude počítač/hra/čokoláda.". Laskavě, vlídně, ale nekompromisně mu cokoliv zakázala. Nebyla naštvaná, nic nevyčítala, nezvedala hlas. Do pár týdnů chlapec věděl, jak se má ve škole chovat. Já ho pak učila ve 3. třídě (ale jen rok), byl to fajn živější raubíř a rošťák, který ale věděl, kdy se jak chovat a když to muselo být, stačil jeden zvednutý prst a byl klid.

Já mám prcka ve druhé třídě.Nejsem tedy teoretik.
Před rokem to bylo u nás podobné.
Ano, i dítě v první třídě lze "srovnat", ba dokonce již ve školce musí mít nějaké hranice.
doplněno 02.02.16 14:25: P.S. dítě není pes (ano, pes se musí trestat ihned poté, co něco provede). U dítěte samozřejmě ideálně hned při "incidentu", nebo co co nejdříve po něm.Po týdnu to také již nemá smysl.

hodnocení

2x

Já si myslím, že jestli je dítě více než aktivní, tedy hyperaktivní, nedovede se déle soustředit, může se jednat o ADHD. Takto je dítě, celá rodina i učitelé, ve velkém stresu z něčeho, za co dítě nemůže, protože je chyba v mozku. Nějaké dávání do latě, to je na grc! *cert**blee*

medicpoint.cz/...

doplněno 02.02.16 16:46:

Předcházející rady mě rozhodily natolik, že jsem zapomněla napsat, že toto, jak to s dítětem je, musí určit dětský psychiatr. Nepomůže nic, jen odborná výuka a výchova. Specializovaná. Jinak se dostanou všichni do blázince a dítě se stejně nezmění, protože nemůže.

doplněno 02.02.16 16:49:

*hej* Věřte staré kantorce! *bum*

doplněno 03.02.16 07:00:

Vřelý souhlas s Ivzez. Rodiče, kdyby o dítě pečovali, už by dávno měli výsledk vyšetření v ruce. *hej*

martinaa*
hodnocení

1x

Myslím si o tom to, že učitel musí být asi na prášky a docela v koncích, když už v první třídě dává napomenutí. Ono mít ve třídě narušitele, co do všeho povídá, nerespektuje pravidla, slovní napomenutí na něj (evidentně) neplatí - zkuste si to představit. Naučit něco v takové atmosféře je obtížné, protože malé děti se lehce nechají strhnout a vyrušit z pozornosti. Bohužel první na ráně je učitel, co s dítětem neumí jednat a ještě mu křivdí. Pokud se dítě neumí chovat a je mentálně v pořádku, je chyba vždy a jen ve výchově.

Je načase, abyste dítěti vysvětlili, jak se má a nemá ve škole chovat. Respektive už je pozdě, tak se snažte napravit, co jste zanedbali. Podobně rozjívené/nevychované díte mám ve školce taky, snad se to srovná. Dneska jsou na všechno papíry, syndromy, poruchy... ale přiznat si, že zrovna moje dítě je nevychovaný spratek (zatím se netýká Vás, mluvím obecně), to neumí skoro nikdo.

iz*
hodnocení

1x

Podle mne jde o důsledek zanedbané/nezvládnuté výchovy.

Napomenutí by zasloužili rodiče, na které však učitel "nedosáhne".

buss
hodnocení

0x

Co si mám myslet? Nejsem učitel dítka. Ve škole není nějaký poradce, co zajít za dětským psychologem, speciál poradny?
Má učitel oprávnění napomenutí uložit?

Jako jestli má třídní učitel právo udělit napomenutí třídního učitele? *smich*
Ideální by bylo dát vyučujícímu právo \"udělit facku\", často by to pomohlo víc, než výše zmíněné napomenutí.
Ovšem, už teď si koleduji o trest 10 let odnětí svobody nepodmíněně...jen tím, že jsem se odvážil to napsat.

Tesat do kamene *palec*

mecik*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Těžko hodnotit, když neznáme podrobnosti.Uvedu jeden případ-moje vnučka se moc těšila do školy.Posadila se do první lavice a byla po prvním dnu nadšená.Potom ovšem přišli problémy se slečnou , která si sedla vedle ní.Jednou nastřižené tričko, podruhé počmáraný sešit, potřetí snědená svačina a když už došlo i na poničenou žákovskou muselo se to řešit.Malá chodila domů neštastná a na otázku, jak bylo ve škole, odpovídala co jí zase sousedka vyvedla.

Jestli je takovéhle napomenuté dítě z dotazu, pak je poznámka na místě i takhle malé dítě musí vědět kde jsou hranice.

hodnocení

0x
Předpokládám, že tomu musely předcházet nějaké poznámky. Jakým způsobem jste je řešila?

hodnocení

0x

Já mám dvě děti, holku a kluka 3 a 2 roky. Oba jsou jak z divokých vajec a děsně živí. Ovšem od začátku v nich pěstuji nějaká pravidla, co si mohou dovolit a co ne. Jsem přesvědčen, že co do dítěte natlučete v ranném věku, to si bude dobře pamatovat.

Ono vykašlat se na výchovu a pak to nechat na pedagogovi je strašně zodpovědné...Pedagog má učit, vychovávat musíte vy.

dam®
hodnocení

0x

Jóó, to kdyby bylo možno dát pohlavek nebo facana rodiči místo dítku, to by bylo jiné kafe a milé dětičky by se nestačili divit...

jolana*
hodnocení

0x
Jinak řečeno : Dítě vyrušuje třídu a nejspíš se nudi. Většinou vyrušuji chytřejší dětičky. Piše se Tudíž :) My mělí taky ve třídě žáka v první třídě co hodně vyrušoval a učitelka si na něj zasedla a trvá to stále tzn . nyní je ve 4.tř.Když se rodiče ozvali jak u učitele tak u ředitele tak to bylo horší než lepší. ..bohužel. Ale snad to nebude Váš případ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]