Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroková forma-tabulka-dopnění jedniček a nul

Od: hobys odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Ve škole děláme výrokové formy ( ekvivalence,implikace, disjunkce, konjunkce), máme si udělat tabulku a podle slovního zadání ji doplnit a vypočítat. Tabulka vypadá takto www.informatika.x/... nuly a jedničky. A mě se jedná o dopnění sloupku a,b,c .Nevím jestli si mohu kombinace nul a jedniček vymyslet nebo je to určené.Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

0x

Musíte si to vypsat tak, aby se prostřídaly všechny možné kombinace. V té tabulce jsou na přeskáčku, ale já si vždycky vyplnila nejdřív tak, aby jednička byla nejdřív jen jednou a na všech pozicích, potom aby byla jednička dvakrát - na první a druhé pozici, na druhé a na třetí, na první a třetí... atd., atd., záleží, kolik polí musíte doplnit. :)

hobys
hodnocení

Asi začínám chápat. Já potřebuji 5 sloupečků... takže to udělam 11110000 ,11001100, 10101010... třeba tak?

tlapka*

Ano, jde jen o to si pohlídat, ať na žádnou kombinaci nezapomenete. :)

doplněno 31.01.10 18:20:

Teď to trošku nechápu já... Pokud řešíte nějaký slovní příklad, tak musíte vzít v úvahu všechny kombinace, jinak to ztrácí smysl. Ale pokud máte doplnit jen nějakou tabulku kvůli procvičení, omezenou počtem, tak asi ano, asi si můžete vybrat libovolné možnosti. :)

doplněno 31.01.10 18:32:

Ano, tak by to mělo být. :) Respektive nevím, jak bych to udělala jinak. ;)

Omlouvám se, že píšu do jedné odpovědi, ale nějak se mi nezobrazují ikonky pro vložení nové odpovědi, jen pro doplnění těch dvou předchozích... *nevi* Snad je to aspoň dobře, když už tady dělám takový zmatek.

hobys
hodnocení

Ano, a jinak to je jedno jaké to budou? A když chci jen 5 tak si nejake vyberu?

hobys
hodnocení

Aha, blbě jsem to napsal, proste když potřebuji 5 kombinací tak si vyberu takový počet čísel aby když za ně dosadím 1 a 0 nebylo už více kombinací než těch 5?

hobys
hodnocení

Tak fajn. Moc vám děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]