Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Ve škole děláme výrokové formy ( ekvivalence,implikace, disjunkce, konjunkce), máme si udělat tabulku a podle slovního zadání ji doplnit a vypočítat. Tabulka vypadá takto www.informatika.x/... nuly a jedničky. A mě se jedná o dopnění sloupku a,b,c .Nevím jestli si mohu kombinace nul a jedniček vymyslet nebo je to určené.Děkuji
Musíte si to vypsat tak, aby se prostřídaly všechny možné kombinace. V té tabulce jsou na přeskáčku, ale já si vždycky vyplnila nejdřív tak, aby jednička byla nejdřív jen jednou a na všech pozicích, potom aby byla jednička dvakrát - na první a druhé pozici, na druhé a na třetí, na první a třetí... atd., atd., záleží, kolik polí musíte doplnit.
Asi začínám chápat. Já potřebuji 5 sloupečků... takže to udělam 11110000 ,11001100, 10101010... třeba tak?
Ano, jde jen o to si pohlídat, ať na žádnou kombinaci nezapomenete.
Teď to trošku nechápu já... Pokud řešíte nějaký slovní příklad, tak musíte vzít v úvahu všechny kombinace, jinak to ztrácí smysl. Ale pokud máte doplnit jen nějakou tabulku kvůli procvičení, omezenou počtem, tak asi ano, asi si můžete vybrat libovolné možnosti.
Ano, tak by to mělo být. Respektive nevím, jak bych to udělala jinak.
Omlouvám se, že píšu do jedné odpovědi, ale nějak se mi nezobrazují ikonky pro vložení nové odpovědi, jen pro doplnění těch dvou předchozích... Snad je to aspoň dobře, když už tady dělám takový zmatek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.