Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu na gympl?

Od: miminko odpovědí: 10 změna:

Dobrý vecer, chtela jsem se zeptat jestli mam sanci se dostat na Gymnazium (ktere neni soukrome) s prumerem z pololeti 9. tridy 2,13. Předem velmi děkuji za odpoved.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ffjuguihuiklgtu
hodnocení

1x

Z vlastní zkušenosti vím, že na gymnázium se dostane kdokoliv, když udělá příjmačky. Někteří jsou pak rádi, že dostanou 4.

buss
hodnocení

0x

miminko, o tom rozhoduje ta škola, řiditel. Už jsi se se dívala na jejich web, poptávala jaké mají kriteria?

albatros498022*
hodnocení

0x

S tímhle na gympl, to snad doufám není možné a s ím tak nějakou horší střední školu a pokud to tak není pak tedy musí podle toho i vypadat úrověň škol. I nu ostatně státní maturity o tom svědčí.

uska*
hodnocení

0x

Náhody se dějí. I kdyby tě přijali, tak máš malou pravděpodobnost, že školu zvládneš. I kdyby jsi gympl zvládla, tak po gymplu nebudeš ničím a na VŠ asi nemáš. Zvaž to ještě znovu a vyber si střední školu.

doplněno 09.02.16 20:21:

xy - průměr 2,13 jsme si vyložila takto - chování 1, tělocvik 1 atd - hlavní předměty 3.

xy

Řekla bych, že záleží , jak udělá přijímací zkoušky, ne? já už mám hodně let po škole, ale je mi divné, myslíte, že s dvojkami se nedostane nebo že by na gympl nestačila?

tak záleží hlavně na podmínkách školy. přijímačky jsou hezká věc, ale spousta škol zároveň boduje i prospěch ze základky. takhle špatný průměr může znamenat, že dělat přijímačky ani nemá cenu, protože případný úspěch u přijímaček jen stěží vyváží bodový propad za známky *nevi*

ale samozřejmě, to má každá škola jinak, takže nejdůležitější je si zjistit podmínky na konkrétní škole. někde ke známkám přihlíží víc, někde míň, někde záleží i na typu základní školy (třeba co se hlásí na školu holka, ne na gympl, tak nás upozorňovali, že u tříd s rozšířenou výukou matiky se horší známka z matiky posuzuje jinak, než z běžné třídy...), někde je nezajímá celkový průměr, ale jenom známky z některých předmětů...

xy

ano, i tak se to dá vyložit, je fakt že tazatelka nepsala, z čeho má jaké známky. Asi je můj pohled trochu pokřivený, na ty průměry moc nevěřím, zdá se mi, že hlavní je úsilí, které pak žák vyvine. Sama jsem vždy měla průměr 1, nula nula nic a přesto na VŠ kolikrát lépe uspěly ty mé spolužačky, co měly na gymplu trojky :)

miminko
hodnocení

Dekuji za odpoved. No ja se strasne rada ucim, bavi me to, ale mam ADHA a jsem proste pomala, vse zvladam, ale najdou se i zakouti prez ktera proste neprojdu. Mela jsem z ceskeho jazyka-2, matematiky-3, fyziky-3, chemie-2, anglicky jazyk-2, prirodopis-3, zemepis-3, dejepis-3, nemecky jazyk-3 a ty ostatni nedulezite predmety jsem mela jednicky a dvojky.

klarav
hodnocení

0x

Ahoj, já myslím, že bys mohla, ale spíš se poohlédni po některé odborné škole. Jak už psali jiní, jde o to udělat přijímací zkoušku a u gymplu se počítá, že budeš stoprocentně pokračovat ve studiu na vysoké škole. To ale můžeš i v případě, že máš maturitu na nějaké jiné střední škole.

Osobně bych ti doporučila, aby ses spíš podívala na jiné střední školy - třeba zjistíš, že by tam studium bavilo mnohem víc.

dita*
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti, bych ti to rozhodně nedoporučovala.Měla jsem v 9. třídě jen jednu trojku, ale s odřenýma ušima. Byla jsem stejne jako ty hodně pomalá, ani píle, jak ti někdo radil ti na gymplu nepomůže, prostě nebudeš kvůli pomalosti stíhat.

Také jsem v 9. tř,nevěděla kam jít, učitelé mi radili at na ten gympl jdu, že to mám zkusit , že o nic nejde, že jsem snaživá a píli to dokáži ale nikdo už nevěděl že i na zš kvůli tomutu hendicapu dřu na 100%. Jen jedna učitelka z Fyziky mi radila, že to bude pro mě strašně náročné a hlavně časově. Bohužel jsem ji neposlechla, šla jsem tam a stejně jsem ve druháku raději utekla, jenomže ještě s nulovým sebevědomím. Zlomilo mě to , bylo to zbytečné. Takže za mě nedoporučuji, vím co to je pomalost, potom veškerý volný čas jde stranou a to mladou holku není úplně ono.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]