Nejste přihlášen/a.
Ve mně to vyvolává představu měchuřiny, měchu, neforemného pytle... Ale spíš to bude nějaké lokální rčení vycházející ze znalosti konkrétní osoby. Nikdy jsem to neslyšel.
doplněno 31.01.10 10:50:Psal jsem svou odpověď, když jsem ještě nečetl, co jsi psala výše. Na tu chatu Měchurku jsem taky na google narazil. A s tou vichřicí, to by mohlo být ono!
Já jsem našla v etymologii původ toho slova, ještě se to vyskytuje jako jídlo, je to od slova měch, takže něco jako taštičky, ale vzhedem k chatě Měchurce v horách se spíš domnívám, že Měchurka byla asi staročesky vichřice, spolupracovnice Krakonoše, ale je to jen můj dohad. Nemyslím, že by původ slova někdo znal, ale spíš mne zajímalo zvukomalebně, co si pod tím představíte, jaký zjev, když to uslyšíte...
Aááá, tak takhle ... No, já bych si potom představil asi tak 150 kg Marfušu, věrný to obraz své matky či otce. Měchuřinou se u nás nazívají prostorově výraznější osoby. Tak asi takhle ...
Měchuřinka - pohádková postavička, kulatá, jako balón, která má ručičky a nožičky. Její dcera - celá po mamince. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.