Nejste přihlášen/a.
On je rozdíl, jestli to použijete o sobě (I have, I must) a nebo vůči někomu druhému (you have, you must): I must znamená, že to já cítím jako nutnost (I must wash my hair). I have to - nařizuje mi to někdo jiný, nebo zákon, nařízení apod. (I have to go to school). Ale když řeknu druhému You must - tak mu něco nařizuju nebo doporučuju (třeba film) a You have to - oznamuji, že má nějakou povinnost. já vím, zní to trochu chaoticky, ale líp to vysvětlit neumím.
Ahoj,
já souhlasím s Mindou, je to opravdu tak.
Když máš have to - je to povinnost (musíš, jinak to nejde - You have to go to school - musíš jít do školy (povinnost, jinak to nejde udělat, prostě tam musíš jít a basta)
Ale must - musíš ve smyslu že chceš - třeba: Musím mu to říct (že ho miluju) - musíš, protože chceš ty- není to vyloženě povinnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.