Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budoucí povolání

Od: zan odpovědí: 8 změna:

Dobrý den . Chodím do osmé třídy . Už teď přemýšlím co si vybrat tak mě napadla pekařka . Lidi říkají že pekaři jsou jen cikáni jenže mě by to bavilo ... je mi to docela líto , co si myslíte vy? :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

zan, být mlynářem, to by se ti nelíbilo? ;) Pak prášek, mládek, stárek.

jezevec*
hodnocení

0x

To jsi špatně pochopila. Cikáni nepečou, ti většinou smaží. Takže nejsou pekaři, ale smažky.

Pekařina je super. Pokud ti nevadí vstávat ráno ve tři, aby v šest byl teplý chleba a křupavé rohlíčky, jdi do toho. Jíst budou lidi pořád...

daniel*
hodnocení

0x

No nevím proč by pekaři měly být cikáni - já žádného takového neznám ...

Naopak si myslím že pekařina je pěkné povolání, jedno z těch voňavých, je to také jedno z těch povolání kde musíš být v práci ještě dřív než ostatní vůbec vstanou aby když jdou ráno lidé koupit svačinu do práce měli rohlíky čerstvé a teplé.. Určitě to není špatná práce. Pokud by tě to bavilo stojí to za to.

Určitě koukni na web infoabsolvent.cz - jsou tam informace pro žáky základních škol kteří neví kam dál, můžeš se kouknout na videa různých oborů, přečíst si o nich něco a najít si školy kde se obor vyučuje.

pekař - infoabsolvent.cz/...

plavest*
hodnocení

0x

Stále brzké stávání je velmi nepříjemné, ale pokud budeš dělat ve větší pekárně, tak tam budeš chodit na směny.Na pekárně je dobré, že jsi v teple, při práci si můžeš s kolegy popovídat, nemusíš se starat o to,co si dáš na snídani případně svačinu.Takže pokud máš někde blízko pekárnu, kde tě po vyučení vezmou, tak je to dobrá volba.

jezevec*
hodnocení

0x

Samozřejmě je ale třeba se zamyslet nad formou, kterou se tomu chceš věnovat!
VLASTNÍ PEKÁRNA - paráda, jdi do toho, lidi budou jíst pořád a máš šanci přinést něco nového. Vydělat se na toom dá podle mě dobře, přidáš dobrou kávičku a pár míst k sezení... super!
ZAMĚSTNANEC V NĚČÍ PEKÁRNĚ - ruce pryč, z toho nezbohatneš...

hodnocení

0x

Jakou máš fyzičku? wimp.com/...

hodnocení

0x
Pekař v průmyslové pekárně je v podstatě dělník u pásu, v tom moc romantiky nehledej.

hodnocení

0x

Proč ne: Lidé jedli, jedí a budou jíst. Ta práce má budoucnost, nikdy se nestane, že se trh přesytí. A že by tam dělali cikáni? O tom jsem nikdy neslyšela. A pokud snad ano, mají můj obdiv - za to, že DĚLAJÍ.

Nevýhodou je brzké vstávání či noční směny. Zpovykaní lidé :-D si vymysleli, že by chtěli čerstvé pečivo už k snídani. /jako by to nestačilo až k večeři *smich*/. Známý pečivo rozvážel, nastupoval ve 2 hodiny ráno. Aby všichni měli čerstvou snídani.

Proč ne? Každá slušná práce je potřebná, budeš v teple, sbaštíš křupavý čerstvý rohlíček. My je za 2-3 hodiny už na prodejně budeme mít gumové.

Vyzkoušej to, proč ne? Nedaleko od nás je SPŠ potravinářská, kde se za 4 roky vylíhnou noví mladí pekaři s maturitou. O školu je pořád zájem. Je pořád lepší, že víš, co bys dělala ráda, než takoví nerozhodní jedinci, které nic nebaví a nevědí, co vlastně chtějí. Bude Tě to bavit a bude se Ti dařit. Uvidíš! *placni* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]