Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veterina - Vysoká škola

Od: andrea4 odpovědí: 3 změna:

Ahoj, budu se hlásit na vysokou školu. Chtěla bych se stát veterinářkou, ale popravdě do Brna na veterinu se nedostanu ani náhodou a ani nemůžu, protože to je moc daleko od mého bydliště. Mohl by jste mi někdo poradit nějaký obor? Koukala jsem hodně na CZU. Chtěla bych studovat bud v Praze nebo v Budějovicích. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rocco*
hodnocení

0x

Ano, souhlas. Praha, nebo Buďejice. Dejte si přihlášku na obě školy, obě jsou dobré. No, malinko jsem slyšel více chvály na Buďejice*slunce*

andrea4
hodnocení

No jo, ale jaký obor v tý Praze na tom CZU? A v Budějovicích to ani nevim jestli tam s veterinou něco mají.

cookie*
hodnocení

0x

Ahoj, takhle. Veterina je jediná fakulta v ČR a spousta lidí tam studuje mimo domov. Sama tam plánuju jít a to jsem z Prahy, takže si tam musím najít bydlení, i když je to "relativně" v dobré dostupnosti. Řeší to takhle spousta lidí, protože asi těžko bude někdo každý den dojíždět 200 km, takže od toho tam jsou koleje, nebo si můžeš najít spolubydlení, což je asi obecně lepší. Je to možná jen tvůj vnitřní strach se vzdálit od rodiny, ale věř mi, že těchhle obav by ses rázem zbavila. Co se týče přijetí, buď budeš mít 1,00, nebo uděláš přijímačky z biologie a chemie - což není nemožné, ale musíš umět. Nejlepší je prostě maturovat z obou předmětů, problém je, když jsi z nějaké střední, kde máš tyhle předměty omezené, nebo vůbec, t ose pak musíš naučit holt sama ;) Takže dostat se tam můžeš, ale je to jen Tvá volba, jak se s tím popereš.

ČZU bych řekla, že je spíš jako takový "záchranný bod", mají obory jako chovatelství, kynologie, speciální chovy atp, ale věř mi, že veterině se to nevyrovná a možná se jí to ani nedotkne. Myslím si, že buď pak můžeš být nějaký trenér výcviku psů / pracovat v legislativě (vymyslím si - třeba) vedoucí oddělení chovu prasat (je to jen příklad), ale abys pocítala s tím, že když se budeš ucházet o místo a řekneš, že jsi vystudovala ČZU, že tě s otevřenou náručí asi nikde nepřijmou (můj názor). Každopádně můžeš jít na ČZU a po roce zkusit přestoupit na veterinu s tím, že musíš udělat přijímací zkoušky, takže naučit se i přesto musíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]