Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střední škola, dálkově

Od: koule odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, zajímalo by mě jestli je možné si udělat střední školu dálkově rovnou po ukončené základní školy nebo jestli musím mít už nějakou sřední.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

klaravencova
hodnocení

0x

Ahoj, ano, možné to je. Ale proč by sis neužil/a studování denní, když máš možnost, protože při studiu je taky velká sranda a ty zážitky ti nikdo nevezme :) Záleží ale samozřejmě na tobě a okolnostech, proč se rozhoduješ pro dálkové studium.

hodnocení

0x

Je to možné.

1/ Manžel studoval večerně střední školu poté, co se vyučil automechanikem. Bylo to náročné. Denně 6 -14 hod zaměstnání. 3 x týdně končil v práci dřív a jezdil do školy. Vracel se v 8 hodin večer. O víkendech dělal rysy, učil se. Slohy z češtiny a ruštiny jsem mu psala já. Trvalo to 5 let, slušně odmaturoval. Ve třídě byli samí muži od mladíků až po zasloužilé otce. Prý tam bylo plno srandy, jako ve filmu Marečku...

2/ Já studovala dálkově, postupně 2 obory. Po gymnásiu. První škola 3 roky, druhá pak už jen 1 rok - jen odlišné předměty, jednalo se o velmi podobný obor.

3/ Jde to i ze základky. Ale bude to trvat déle. Navíc učení a zaměstnání se občas špatně skloubí, zaměstnavatelé dnes už také nejsou právě vstřícní při poskytování úlev a studijního volna. A pokud začneš pracovat po ukončení základky, bez jakéhokoliv vzdělání, tak ten plat také nebude nic moc. Proto, jak už psala Klára, výdělek bych prozatím oželela a raději studovala denní studium. Prodloužíš si dětství a mládí, nebude Tě tížit učení + práce.

Kdybych byla na Tvém místě, jsem všemi deseti pro denní studium. Jinak se odrovnáš a co z toho budeš mít? Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]