Nejste přihlášen/a.
Ahoj (Dobrý den), chtěla bych se vás zeptat na otázku, zda-li by šlo přestoupit z vyššího ročníku do toho nižšího. Tedy z druhého do prvního. Bylo by to takové dobrovolné propadnutí. Ale než tu otázku rozeberu, dovolte, abych vás seznámila s mým případem.
Je mi 16 a chodím do druháku na odborné učiliště. Jenže ten třídní kolektiv je takový nijaký. Všichni věčně nabroušení a protivní, jednu dobu mě i šikanovali. Jenže jsem zjistila, že do prváku nastoupily mé kamarádky, se kterými si velice rozumím a když jsem bývala u nich ve třídě, tak jsem se spřátelila snad se všema. Nemyslete si, že si vše idealizuji, některé lidi znám opravdu dlouho a ty, které znám ten půlrok jsem si také opravdu oblíbila. Tam také občas vzniknou spory, ale ne tím stylem, že by někoho šikanovali. Tam i přesto, že se všichni nemusí milovat se nervou, nehážou na sebe špínu, prostě pokud se nebaví, tak se nebaví. No, možná vám to příjde malicherné, ale přesto si myslím, že když se ve škole tráví dost času, mělo by se tam člověku i docela líbit a ne aby se bál, co mu ti někteří zmetci zase provedou.
Proto bych se chtěla zeptat, jestli by šlo, že bych buď v pololetí a nebo na konci školního roku (což bude asi možnější) šlo přestoupit ze třeťáku do druháku (jako ten rok by ušel a z prváků by byli druháci). Stejně v některém teoretickém učivu docela tápu (a nebo si to namlouvám), takže ten rok by vlastně až tak nevadil. Taky jsem o tom mluvila s mamkou a ta by byla ochotna tu mou změnu podstoupit, pokud by to šlo. A co vy, myslíte, že by šlo jaksi dobrovolně propadnout aniž bych musela nosit domů pětky a lajdačit školu? Prosím povězte svůj názor, opravdu to myslím vážně.
Předem díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.